Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά…



Η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και όσοι εξέθρεψαν τα προηγούμενα χρόνια την συγκεκριμένη εγκληματική αστυνομία έστειλαν χθες την κοινωνία στο εκτελεστικό απόσπασμα. Στη Βουλή ψήφιζαν ένα κείμενο που λέει ότι η χώρα είναι πλέον στη διάθεση των δανειστών της, να την διαμελίσουν, να την πουλήσουν, να την ποδοπατήσουν να την κάνουν ό,τι θέλουν, εν λευκώ όλα.
Έξω από τη Βουλή, μπορεί να μην βγήκαν τα τάνκς- θαί καιροφυλακτούν φαίνεται για τη στιγμή της επίσημης πτώχευσης αν λάβουμε στα σοβαρά τον Πάγκαλο - αλλά δεν έμεινε ανυποψίαστος πλέον κανείς για αυτό που συμβαίνει: πόλεμος. Με επιτιθέμενο την εξουσία και θύτη την κοινωνία, είτε αυτή τσίμπισε ένα κοκκαλάκι από αυτά που έφαγαν ο Πάγκαλος και το συνάφι, του είτε όχι.
Από το ΠΟΝΤΙΚΙ..




Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Μετά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου», οι Διεθνείς Οίκοι δεν πρόκειται να θεωρήσουν την εθελοντική επαναγορά ομολόγων ως «πιστωτικό γεγονός»! Τι ωραία...
Η ανεργία του κόσμου, η ύφεση, η ακρίβεια, η μείωση μισθών, η κατάργηση δικαιωμάτων, η
κατάργηση του 8ωρου, των συμβάσεων, των βασικών μισθών και γενικώς των πάντων, θεωρείται, άραγε, ...«πιστωτικό γεγονός»;
Από τους «διεθνείς οίκους», προφανώς όχι. Ακόμη και ένα ευρώ να χάσει μια τράπεζα, ή μία πολυεθνική, βλέπετε, το «μετράνε». Το να καταβαραθρωθεί το βιοτικό επίπεδο ενός ολόκληρου λαού είναι ...φυσιολογικό.
Μόνο που ο ελληνικός λαός θεωρεί όλα όσα έγιναν και σαφώς όλα όσα θα γίνουν «πιστωτικό γεγονός», έστω κι αν δε χρησιμοποιεί τέτοιους ανόητους όρους. Και στην προκειμένη περίπτωση ...«τέρμα η πίστωση» για τις πολιτικές τους.
Ριζοσπάστης


Κι όταν καταφέρουμε να βγάλουμε τη συζήτηση από τον μανιχαϊσμό των αντιδράσεων, από τη συγκινησιακή φόρτιση των προσωπικών περιπτώσεων και τον θυμό των συνθημάτων, όταν την αποψιλώσουμε από κομματικές επιδιώξεις και στρατηγικές, όταν αφαιρέσουμε τις ποσότητες ανοησίας, ασχετοσύνης και ανορθολογισμού που τη βαραίνουν, τότε μόνο θα μπορέσουμε να φέρουμε στο προσκήνιο αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.
Δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα. Τίποτα άλλο.
ΤΑ ΝΕΑ

Είναι εύκολο να είσαι δημοφιλής και δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που πονάνε. Είναι εύκολο να χαϊδεύεις τις ποικιλώνυμες πλατείες και δύσκολο να δέχεσαι το -στην καλύτερη περίπτωση- γιουχάισμά τους. Είναι εύκολο να ψέγεις το πολιτικό σύστημα, γιατί κάποτε δεν πήρε τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις και πανεύκολο να κάνεις το ίδιο όταν τις παίρνει. Είναι εύκολο να είσαι πολιτευτής στα εύκολα, και είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής στα δύσκολα.
Χθες, 155 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη του έθνους να επιβιώσει. Δεν κρύφτηκαν πίσω από τα εύκολα «όχι» ούτε τα περίτεχνα «παρών». Δεν άφησαν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, κομίζοντας σχέδια αλλοτινά για έξοδο από την κρίση. Δεν κιότεψαν από τις ιαχές του πλήθους, ούτε τις δημαγωγίες των σωτήρων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: