Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Νέες σφοδρές επιθέσεις επί του εισοδήματός μας βρίσκονται καθ' οδον..

Χθες ο Γιούνγκερ, 


υποτίθεται ότι απολογείτο έντρομος υπό τις απειλές κατά της ζωής του στον Ελληνικό λαό, πως άλλοι τον έκλεβαν τόσα χρόνια και οφείλει να τους αποκαλύψει. 


Αλλά μόλις ολοκλήρωσε το δακρύβρεχτο λογίδριό του πέρασε στο γνωστό παραμύθι εντός του οποίου δράκος είναι ο ίδιος. 


«Όσες περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν τόσο λιγότερες θυσίες θα ζητηθούν από τους οικονομικά ασθενέστερους», αναμάσησε στο Ευρωκοινοβούλιο επιχειρώντας να καταστήσει
«ελκυστική» την εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. 


Φυσικά και δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας στον ισχυρισμό του αυτό.. Και η απόδειξη είναι πως ούτε τα εγχώρια ανδρείκελά του δεν τολμούν πλέον  να ψελλίσουν.

Πρώτα απ' όλα γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια, πάνε χέρι χέρι με νέα μέτρα ύψους 28 δισ. ευρώ (πριν δυο μήνες έλεγαν 22 δισ.), που θα προέλθουν από το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, τη νέα φοροεπιδρομή, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών κ.ο.κ. 



Επομένως ξέρει καλά πως καμία ανακούφιση δεν πρόκειται να υπάρξει για τους οικονομικά ασθενέστερους εξαιτίας του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν άγρια χαράτσια στις τιμές των υπηρεσιών, απολύσεις και αύξηση της ανεργίας, ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ.

Τώρα κατόπιν αυτών να προσθέσω πως θα έχουμε νέες άγριες θυσίες του λαού μας, θα είναι πολυτέλεια περιττή, αν όχι απώλεια πολύτιμου χρόνου και χώρου επί της οθόνης. 



Κυρίως γιατί υπάρχει κακό προηγούμενο. Συνέβη και κατά την διάρκεια των περασμένων δύο δεκαετιών όπου οι ιδιωτικοποιήσεις άγγιξαν τα είκοσι δις δίχως ούτε το χρέος να μειωθεί μα μήτε και τα νοικοκυριά να ανακουφιστούν. Αυτοί που ανακουφίστηκαν ήταν όλοι όσοι βούτηξαν το ζεστό χρήμα με την μορφή επιδοτήσεων επιχορηγήσεων και εξοπλιστικών προμηθειών.

Ε, ανδρείκελο δεν είμαστε χάπατα..


Δεν υπάρχουν σχόλια: