Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Το παρωχημένο σύστημα που ωστόσο λεηλατείται φταίει στον αλήτη

Μαραθώνια η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, 


στο οποίο τέθηκαν επί (περσικού μήπως;) τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα 


(του φέρετρου ), 


που συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τρόικας για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011.


Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, 
(με τον λαό στους δρόμους δεν πας σε εκλογές) 
ωστόσο άφησε ανοιχτή την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.!!!!!!


(Θυμηθείτε την κόλαση που θα μας προκύψει σχετικά με το ερώτημα υπό την προϋπόθεση ότι το
δημοψήφισμα θα γίνει και δεν είναι παπανδρεϊκές ψευτομαγκιές, γιατί αν οι κατακτητές διαπιστώσουν πως δεν τους βγαίνουν τα κουκιά θα υποχρεώσουν τον Σαμαρά σε ταπεινωτική οπισθοχώρηση..)


Παράλληλα, ανέφερε πως τον ενδιαφέρει η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει. (μόλις δικαιώθηκα)


Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προχώρησε σε αυτοκριτική, 


(γιατί του έθεσαν καθρέφτη εμπρός του και είδε πως η φάτσα του δείχνει μελλοθάνατο;)


κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας.


Παπανδρέου: Έχει αποφευχθεί η χρεοκοπία 


(εννοεί την χρεοκοπία της αλητοελιτοκρατίας γιατί η δική μας έχει από καιρού συντελεστεί)


Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως «διακύβευμα», 


(το όπλο στραμμένο κατά του λαού και πάντα πάνω στο τραπέζι) 


ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, Για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι τέθηκε θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, και η διασφάλισή της αποτέλεσε τη δεύτερη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, μετά την αποτροπή της χρεοκοπίας. 


(να σας τα εξηγώ.. αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι τα ποσά των δανειακών υποχρεώσεών τους που θα κληθούν να καταβάλλουν τα χρηματιστηριακά κοράκια με την επιστροφή στην δραχμή, τεράστια γι αυτό και κρέμονται καθημερινά από τα χείλη της Μέρκελ)


Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια περί τοποθέτησης επιτρόπων, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μεγιστοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ. «Δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχτήκαμε τη λογική των επιτρόπων». 


( δυο αναρτήσεις παρακάτω θα βρείτε την Κατσέλη να τον αδειάζει δηλώνοντας επί λέξει τα εξής: «Βρισκόμαστε υπό επιτήρηση από τους δανειστές μας»):

Κι καθυστερημένος keeler πρόσθεσε. «Δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει τη δική μας αξιοπρέπεια, τα βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος, είτε είναι οι Επίτροποι, είτε είναι άλλες συμπεριφορές ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής». Διευκρίνισε ότι αυτό που έχει ζητήσει, ο ίδιος, από κράτη-μέλη της Ε.Ε, είναι «να έρθουν εμπειρογνώμονες για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους σε διάφορους τομείς που χωλαίνουμε». 



(Κάποτε τους μαυραγορίτες τους ονόμαζαν λαδέμπορους και επί Βυζαντίου Βασιβουζούκους, τώρα εμπειρογνώμονες)


Ο πρωθυπουργός ήταν αρκετά αυτοκριτικός, τονίζοντας ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έκανε η κυβέρνηση «δεν καταφέραμε να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μια νέα αίσθηση δικαίου, ευνομίας, δημοκρατικής λογοδοσίας». Και δικαίωσε τους πολίτες που «αισθάνονται ότι σήμερα πληρώνουν το μάρμαρο ενός παρωχημένου συστήματος». 


(παρωχημένο σύστημα: οι εργασιακές και κοινωνικές  κατακτήσεις δεκαετιών! Όπου μεταρρυθμισμένο σύστημα: Η δυναστική λεηλασία!) 


Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτές τις αλλαγές δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας», αλλά, «θα γίνουν δημοκρατικά». Για αυτό, όπως τόνισε, «είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε» μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση του θεσμού του δημοψηφίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: