Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι άλλοι...

ΑΝΤΙΘΕΣΗ... «Το πραγματικό πρόβλημα του πρωθυπουργού δεν είναι οι όποιοι όροι του Α. Σαμαρά, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της χώρας εκφράζοντας την ανυποχώρητη αντίθεσή τους προς το Μνημόνιο και απαιτώντας την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής - πολλοί μάλιστα τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης της κυβέρνησης από την εξουσία».
Ο Γιώργος Δελαστίκ, στο «Εθνος»:


- «Η τελική απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει έναν αδιάφορο για τους πολίτες ανασχηματισμό δεν πρόκειται φυσικά να αποθαρρύνει τους αγανακτισμένους ή να τους παραπλανήσει ως προς τις προθέσεις του να συνεχίσει μέχρι τελικής πτώσης την πολιτική εφαρμογής του Μνημονίου, με ό,τι αυτό
συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό».
* ΤΣΕ... «Κυκλοφόρησε προχθές στην Αβάνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 ετών από τη γέννησή του, το "Ημερολόγιο ενός μαχητή": ο αγώνας στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, όπως τον βίωσε ο Τσε Γκεβάρα από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην Κούβα, με το πλοιάριο "Granma", το 1956, έως το 1958, λίγο πριν από τον θρίαμβο της κουβανικής επανάστασης και την ανατροπή του δικτάτορα Μπατίστα»...
Η Μάρω Βακαλοπούλου, στα «Νέα»:


- «Το έργο των ερευνητών δεν ήταν καθόλου εύκολο, αποκαλύπτουν οι εκδότες του ημερολογίου. Ο χρόνος αποκωδικοποίησης των χειρογράφων του ήταν απροσδόκητα μακρύς, λόγω του "φρικτού" γραφικού χαρακτήρα του, όπως τον χαρακτηρίζουν (...). Οπως τόνισαν οι εκδότες κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ημερολογίου, όπου πλήθος αναγνωστών στάθηκε αρκετή ώρα στην ουρά για να προμηθευθεί ένα αντίγραφο με την υπογραφή της συζύγου ή της κόρης του κουβανού επαναστάτη, το ημερολόγιο ρίχνει φως "στον τρόπο με τον οποίο επέδρασε ο Τσε Γκεβάρα στην Κούβα, τον πολιτισμό της, την ταυτότητά της, το πολιτικό της γίγνεσθαι". Επιπλέον, οι αναγνώστες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια άλλη πτυχή της σχέσης του Τσε με τον Φιντέλ Κάστρο, η οποία στο παρελθόν είχε σκιαγραφηθεί ως σχέση πατέρα-γιου».


* ΡΑΘΥΜΙΑ;... «Μπορεί να μας έχει απασχολήσει πολύ τελευταία η έντονη ηλιακή δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το 2013, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όμως, υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι και η τελευταία για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν από τις παρατηρήσεις τους, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μετά την κορύφωση του 2013 ο ήλιος θα πέσει σε ένα είδος... νάρκης ή "τεμπελιάς", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, παρακάμπτοντας τον επόμενο κύκλο δραστηριότητας».
(«Ελ. Τύπος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: