Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΔΑΚΕ (ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ)

Τον Ανδρέα Παπανδρέου και το σύνθημα "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες"...


(με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -τον γιο του εφιάλτη- να παίρνει σαφείς αποστάσεις από την αφίσα αυτή) 


ανακάλυψε με καθυστέρηση δεκαετιών η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, κορυφαία στελέχη της οποίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν φρασεολογία του μεγαλύτερου πολιτικού αντιπάλου της ΝΔ προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης. 


(και συγχαρητήρια διότι αποδεικνύεσαι ευφυής όταν αναγνωρίζεις ένα σου λάθος)



Το σύνθημα αυτό, που κυριάρχησε τη δεκαετία του '80, όταν η ΔΑΚΕ και η ΝΔ αντιμετώπιζαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ως "εχθρό της χώρας", βρίσκεται στις αφίσες που τύπωσε και κυκλοφόρησε χθες στην Αθήνα η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ.


Προφανώς η κίνηση αυτή, η οποία τελεί εν γνώσει και μελών της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "θολώνει" το μήνυμα περί συναίνεσης που θέλει να προβάλλει (τουλάχιστον προς το εξωτερικό) ο κ. Σαμαράς. 


Παράλληλα είναι βέβαιον ότι η τακτική της ΔΑΚΕ δεν βρίσκει σύμφωνη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από την αφίσα αυτή. 


(ξεχνούν ως να έχουν μνήμη χρυσόψαρου πως ο Καραμανλής τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου είχε αντιγράψει για να εκλεγεί πανηγυρικά) 


Συγκεκριμένα, αφού αναφέρθηκε στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που εναντιώνονται σήμερα στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, προσέθεσε: 


"Εμείς με τους δικούς μας συνδικαλιστές τα έχουμε λύσει αυτά τα προβλήματα. Δεν καθορίζουν την πολιτική. Είδα και κάποιες αφίσες της ΔΑΚΕ στον δρόμο, οι οποίες με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Εμείς απ' αυτές τις πρακτικές έχουμε πάρει τις αποστάσεις μας. Δεν καθορίζουν τις πολιτικές οι δικοί μας συνδικαλιστές". 


Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της ΔΑΚΕ, η οποία και υπεραμύνθηκε της επιλογής της να χρησιμοποιήσει ως δικό της σύνθημα μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. 


"Ευτυχώς" -ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Κιουτσούκης- "ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας. Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το... πλουσιόπαιδο του μπαμπά". "Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του? ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό", κατέληξε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΨΕ ΚΛΥΔΩΝΑ.. ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΡΙΓΩ.. ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ.. ΕΝΙΩΘΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ... ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΟΠ.. ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΠΛΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ.. ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑ Η ΣΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ