Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ερίζουν με το Βερολίνο για το ελληνικό χρέος Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οίκοι αξιολόγησης



Οι ύαινες καραδοκούν να μας ξεσκίσουν. 
Για να κρατούν τον Ελληνικό λαό υπό καθεστώς εξακολουθητικής ομηρίας συνθέτουν δηλώσεις σταυρόλεξα τα οποία όταν λυθούν αναδεικνύουν μια σειρά από προϋποθέσεις. 


Έτσι την ίδια ώρα που οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία έδιναν το «πράσινο φως» για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, 


(να σας σημειώσω εδώ ότι ιδιώτες σημαίνει τράπεζες οι οποίες στο μεταξύ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά το βάρος Ελληνικών ομολόγων στο θησαυροφυλάκιό τους) 


ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ξεκαθάριζε ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση που θα μπορούσε να θεωρηθεί χρεοκοπία. 


(προσοχή στις φράσεις: «να θεωρηθεί» όχι να είναι ! επειδή έχουμε –ο λαός- ήδη χρεωκοπήσει) 



Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρότεινε να υπάρξει ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων που λήγουν φέτος και τα επόμενα χρόνια με νέα, ώστε να επιμηκυνθεί το χρέος κατά επτά έτη.


Ο κ. Τρισέ προειδοποίησε ότι, εάν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης καταλήξουν σε ένα σχέδιο που θα εκληφθεί ως πιστωτικό γεγονός, η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας. 


Προς επίρρωσιν των ανησυχιών του κ. Τρισέ, η Fitch ανέφερε ότι το σχέδιο Σόιμπλε μάλλον θα θεωρηθεί χρεοκοπία, ενώ η Moody's σημείωσε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί μια πραγματικά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στο σχέδιο. Κατά οποιασδήποτε λύσης που θα προκαλούσε πιστωτικό γεγονός, τάχθηκε και το ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: