Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΧΡΕΟΣ: ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κατάσταση υστερίας. Μας βομβαρδίζει η εξουσία με βόμβες εμπλουτισμένου επικοινωνιακού ουρανίου για το χρέος και την ευθύνη που φέρουν οι εργαζόμενοι κυρίως του δημοσίου έναντι σε αυτό. 


Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά πρόκειται περί ψεύδους που προκαλεί ανήκεστες εγκεφαλικές βλάβες και ιδού το γιατί:


Παράδειγμα Α: Οι μεσήλικες ασφαλώς και θα θυμούνται το ασφυκτικό Σημίτειο πρεσάρισμα της διετίας 1985 – 1987 το οποίο η Κινεζομαϊμού είχε βαφτίσει (υποκλίνομαι στις ονομαστικές τους επινοήσεις) πρόγραμμα σταθερότητας. 


Κατά την διάρκειά του ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Παρά ταύτα φιλαράκια μου αναγνώστες το χρέος που το 1984 αντιστοιχούσε στο 5,5% του ΑΕΠ μετά δύο χρόνια λιτότητας των εργαζομένων εκτοξεύτηκε ως δια μαγείας στο 15,8% του ΑΕΠ!


Παράδειγμα Β: Το 1992 το κρατικό χρέος άγγιζε ήδη την επικίνδυνη γραμμή του ημίσεως επί του ΑΕΠ που μεταφρασμένο στο (μαύρη η ώρα της εθνικής αφομοίωσής του) ευρώ ήταν 45,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιος επίσης μεσήλικας δεν θυμάται την
περίεργα κίτρινη Μητσοτάκεια οικονομική πολιτική που ήθελε (για τις αυξήσεις των εργαζομένων) ως αποτέλεσμα της πρόσθεσης δύο μηδενικών το δεκατέσσερα; (0+0=14%)! Άπαντες ασφαλώς. Τώρα πως μετά από μηδενικές αυξήσεις επί των μισθών και των συντάξεων το χρέος διπλασιάστηκε και από 45,7 δις αναρριχήθηκε στα 82,4 δις ευρώ μόνο αν γνωρίζατε την Μητσοτάκεια αριθμητική θα το αντιλαμβανόσασταν. Προσωπικά αδυνατώ..


Να σας θυμίσω ακόμη το πάγωμα των μισθών κατά την τελευταία διετία της ΝΔ όπου παρά ταύτα το χρέος κατά την ίδια περίοδο από τα 260 δις εκτοξεύτηκε στα 300 επίσης δις..
Η μαύρη αλήθεια είναι πως το χρέος διογκώθηκε νόμιμα και σε αυτή την διόγκωση συνέβαλαν τα μέγιστα η αλητοελιτοκρατία που σε συνδυασμό με τα επί του Μαξίμου ανδρείκελά της είχαν ως μη όφειλαν στήσει πάρτη αχαλίνωτης κερδοφορίας. Κι επειδή όταν εκθέτω δημόσια την άποψή μου την συνοδεύω πάντα δια ακαταμάχητων στοιχείων, ιδού:


Παράδειγμα Α: Οι χρονιές 2000-2008 αποτέλεσαν την περίοδο της μεγαλύτερης κερδοφορίας που έχουν παρουσιάσει ιστορικά ελληνικές επιχειρήσεις, με τα επίσημα κέρδη να πολλαπλασιάζονται κατά δεκάδες φορές. Την ίδια στιγμή όμως, τα ελλείμματα αυξήθηκαν χάρη στην πολιτική φοροαπαλλαγών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφού οι φόροι που πλήρωσαν οι κεφαλαιοκράτες το 1999 ήταν της τάξης των 4,3 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 διαμορφώθηκαν σε μόλις... 5,4 δισ. ευρώ.


Παράδειγμα Β: Ακόμα κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι η συνεχής μείωση των κρατικών εσόδων οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν πληρώνουν φόρους, τα ελλείμματα του Δημοσίου διευρύνονται εξαιτίας της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, για την οποία πληρώνουμε αστρονομικά ποσά σε τόκους και χρεολύσια. Χωρίς τόκους και χρεολύσια σχεδόν ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2008, ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΙ!!!!


Τώρα που ξέρετε αφήστε τους στην μοναξιά τους να γαβγίζουν όπως όλα τα κοπρόσκυλα πως μαζί τα φάγαμε. Τώρα το πώς ο δεύτερος των συνδαιτυμόνων, ο λαός, αντιμετωπίζει το φάσμα της εξαθλίωσης ενώ ο πρώτος η αλητοελιτοκρατία πλέει ανέμελα εντός μιας πρωτοφανούς χλιδής, είναι ένα ανεξήγητο και μάλλον υπερφυσικό φαινόμενο την λύση του οποίου έχουν αναλάβει οι πλατείες και τα οργανωμένα κινήματα της αριστεράς.

NON PASSARAN

Δεν υπάρχουν σχόλια: