Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Της υποκρισίας το ανάγνωσμα..

Τη δόξα των αγανακτισμένων, καθώς φαίνεται, πολλοί την εζήλωσαν, κυρίως όλοι εκείνοι οι οποίοι φρόντισαν με τις πράξεις τους να οδη­γήσουν τη χώρα στο μη περαιτέρω.


Αυτή η επίδειξη υποκρισίας  απέναντι στον λαό είναι πρωτοφανής. Άν­θρωποι από τα σκότη του παρελθόντος, προκειμέ­νου να υποστυλώσουν την υπό κατάρρευση παρου­σία τους, αλλά και εις πείσμα κάθε πραγματικότητας, προκειμένου να κηρύξουν τον λόγο της δικής τους αληθείας επιπροσθέτως εκείνης της πλατείας.


Έτσι, εκτός των άλλων, οι αγα­νακτισμένοι έγιναν η αφορμή ώστε να αναδειχθούν απίθανοι και απρόσκλητοι θαυμαστές τους είτε στις παρακείμενες πλατείες είτε με μακροσκελείς διακη­ρύξεις.


Με δυο λόγια εμφανίστηκε δραματικά το έλλειμμα σοβαρό­τητας που αντιμετωπίζει η χώρα πανταχόθεν. Χαρα­κτηριστικό και κραυγαλέο παράδειγμα μνημειώδους τερατολογίας, υπήρξε αυτή του
μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος σε ένα κείμενο νευρώδους πολιτικής αποτίμησης της λαϊκής εξαθλίωσης, άσκησε συνομωσιακή κριτική στην κυβέρνηση, κατά τρόπο όμως που μεταθέτει το ζήτημα σε "εξωχώρια" τραπεζιτικά φαντάσματα, λησμονώντας ίσως πως και η εκκλησία είναι τραπεζίτης!


 «Καθώς βαθαίνει ἡ κρίση καί τῆ ὕφεση συγκλο­νίζει τήν χώρα μας οἱ ἐκβιασμοί της Κυβέρνησης διά στόματος τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν…» είπε, κάτι επί του οποίου άπαντες θα είχαμε συμφωνήσει έστω και αν  η φράση του συμπληρώθηκε από τους κατά την ορθόδοξη πίστη γνωστούς Ασμοδαίους.


«Ναυαρχίδα ὅλου αὐτοῦ τοῦ δολίου καί αἰσχροῦ σχεδιασμοῦ εἶναι ἡ σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, πού ἀποτελεῖ τόν πολιτικό βραχίονα τοῦ διαμονιώδους Σιωνιστικοῦ τέρατος καί ἡ ὁποία εἶναι ἡ συντονίστρια τῶν διαφόρων μασονικῶν καί ναζιστικῆς ὑφής ὀργανώσεων πού στοχεύουν στήν παγκόσμια ὀλιγαρχική καί τυραννική διακυ­βέρνηση».


Εντάξει Δέσποτά μου. Να σας επισημάνω ωστόσο πως λόγος ένοχος δεν χαρακτηρίζεται κάποιος που δια της --επί σκοπού ιδιοτελούς-- επιθετικής του δράσης στοχοποιεί οποιονδήποτε, αλλά ακόμη και δια των δόλιων παραλείψεών του.  Κατόπιν αυτού αν θέλατε ο εμπνευσμένος λόγος σας να απενοχοποιηθεί δεν είχατε παρά να εκστομίζατε δυο τρεις κουβέντες ειλικρινούς αυτοκριτικής για τα αδιανέμητα υπέρ του λαού και μυθικά πλούτη της εκκλησίας, κατά το ο έχων δυο χιτώνας, ξέρετε εσείς, αλλά και για την συμμετοχή της εκκλησίας στην διανομή των κοινοτικών προγραμμάτων και τα βέτο που έθετε ο μακαριστός ως προς τα ποσά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: