Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ

Απαιτήθηκαν επτά θλιφτά χρόνια, 
μετά τους για πολλούς αχρεωστήτως επωφελείς οικονομικά Ολυμπιακούς Αγώνες και μία επί μέρους αυτοκάθαρση, 
η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, 


για να επανέλθει η χώρα μας στην μετά Τζέκου και άλλων εποχή και πάλι στην φυσική της θέση. Τη Σούπερ Λίγκα του στίβου. 


Και αυτό συνέβη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθληµα οµάδων Α’ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε στη Σµύρνη επειδή δια των εξαιρετικών τους εμφανίσεων οι Έλληνες αθλητές κατά την διάρκειά του κατέκτησαν 305.5 βαθμούς ακριβώς πίσω από την Τουρκία.


Και κατά την ταπεινή μου γνώμη τούτη την φορά οι αθλητές μας είναι άξιοι διπλών και τριπλών επαίνων αφού τα προνόμια όλα που απολάμβαναν οι χρυσοκάνθαροι της Σημίτειας εποχής έχουν όλα αφαιρεθεί υπό το γνωστό σε όλους πρόσχημα και όχι αιτία. Την κρίση.


Την παράσταση, γενικότερα στους αγώνες, έκλεψε ο άλτης του ύψους ∆ηµήτρης Χονδροκούκης. Αν και έφτασε στη Σµύρνη τα µεσάνυχτα της Παρασκευής (έπρεπε να µη χάσει την εξεταστική περίοδο στο ΤΕΙ όπου είναι φοιτητής), σχεδόν άυπνος την επόµενη µέρα πέτυχε ατοµικό ρεκόρ
ξεπερνώντας τα 2.32 μ. Μάλιστα είχε και ένα απρόοπτο όταν πέρασε τα 2.25 µ. κι ένας κριτής του είπε ότι δεν µετράει το άλµα γιατί δεν είχε δώσει το έναυσµα. 


Ο πρωταθλητής µας ξαναπέρασε το συγκεκριµένο ύψος και αφιέρωσε την προσπάθεια στον κριτή µε χορευτικές φιγούρες.


Πολύ καλή εµφάνιση έκανε χθες και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ που πήρε την πρώτη θέση (και µαζί πολύτιµους βαθµούς για την άνοδο) µε 5.40 µέτρα. Πρωτιά και στις γυναίκες στο ίδιο αγώνισµα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου (επίσης είχε µια παρεξήγηση µε τους κριτές και χρειάστηκε να κάνει ένσταση για να µετρήσει τελικά το άλµα της στα 4.30 µ. που της χάρισε την πρωτιά).Της έμεινε ωστόσο μια πίκρα στα χείλη γιατί ήθελε να κάνει το µεγάλο άλµα (4.50 µ.) αλλά  δεν της έβγαινε ο διάβολος με τίποτα.


Πρωτιές και για Λούη Τσάτουµα (7.90 στο µήκος), Βούλα Παπαχρήστου (14.09 µ. στο τριπλούν), Περικλή Ιακωβάκη (50.26 στα 400 µ.εµπόδια).Ευχάριστη έκπληξη η δεύτερη θέση του Αντρέα ∆ηµητράκη στα 1.500 µ. (4.01.64). Ιδια θέση για Μιχάλη Σταµατόγιαννη στη σφαιροβολία (18.79 µ.) και Σταύρο Γεωργίου στο τριπλούν (16.02µ.). Τρίτες θέσεις για την Ελενα Φιλάνδρα, στα 800 µ. (2.02.50), την Αγνή ∆ερβένη στα 400µ. (53.13), τη Σάββα Λίκα στον ακοντισµό (57.02 µ.), τον Κώστα ∆ουβαλίδη στα 110 µ. εµπόδια (13.51), την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφύρα (64.13 µ.) και την εθνική ανδρών στα 4Χ400 µ.


Δικαίως ως εκ τούτων παρακολουθήσαμε τους αθλητές μας να ρίχνουν τον αρχιπροπονητή τους Δημήτρη Ευαγγελόπουλο στην λίμνη των στιπλ για τους πανηγυρισµούς.. Και δικαίως μπορούμε να πανηγυρίζουμε εμείς για τα παιδιά μας αυτά αφού αυτό θα είναι το μοναδικό έπαθλό τους όπως από τις περιγραφές θα έχετε αντιληφθεί.. Μπράβο τους.. Γιατί πέρα και πάνω απ’ όλα μας έδειξαν ότι όποιος αγωνίζεται κερδίζει και φαντάζομαι πως εστιάσατε αμέσως που στοχεύω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: