Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Παζάρια υπό το φόβο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας


Έμπλεξαν τα μπούτια τους.. Γαλλία και Γερμανία υπό τον φόβο μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας, 


χρειάζεστε τα χρήματα αυτά και υπό αυτές τις
προϋποθέσεις;
συμφώνησαν ως προς τους όρους παροχής νέου δανείου προς την Ελλάδα με την Γερμανική κυβέρνηση να υπαναχωρεί της άκαμπτης στάσης της μάλλον προσωρινά.


Γιατί επί του παρασκηνίου άλλα λέγονται και τα εκθέσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Όμως είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές δηλώσεις δεν είναι απλώς γενικού περιεχομένου και διαπιστωτικές.. 


Έχουν αξία. 


Κι αυτό συμπυκνώνεται στην καθοριστική επισήμανση της Μέρκελ κατά την επωδό της μετά την συνάντησή της με τον Σαρκοζί. 


 «Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία και τη σταθερότητα του ευρώ» εκδηλώνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις της που πόρω απέχουν της σωτηρίας της Ελλάδας όπως κάποιοι
βαυκαλίζονται.. 


Η δήλωση αυτή μας προέκυψε αμέσως μετά την δημοσίευση από τον «Guardian» ενός άρθρου σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ προειδοποίησε αυστηρά την Γερμανία, ν’ αφήσει τις παλινδρομήσεις και να δηλώσει ευθέως και ξεκάθαρα αν σκοπεύει να βοηθήσει την ελλάδα, διαφορετικά αυτό, (το ΔΝΤ), 


θα αναστείλει την πέμπτη δόση και θα προκαλέσει την χρεοκοπία μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ευρωπαϊκή αγορά. 


« Η Γερμανία ή θα δώσει χρήματα στην Ελλάδα ή εμείς θα προκαλέσουμε την χρεοκοπία της χώρας» φαίνεται να είπε στην εφημερίδα αξιωματούχος του ΔΝΤ ο οποίος ωστόσο δεν κατονομάζεται. 


Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί είναι προφανείς κυρίως ως προς την διανομή του δημόσιου Ελληνικού πλούτου με τους ιδιώτες επενδυτές που επικαλείται η Μέρκελ πλην των υψηλών επιτοκίων να απαιτούν μερίδιο και από την λεηλασία αυτή. 


Γι αυτό και ο Σαρκοζί διαφοροποιούμενος κατά τι της Μέρκελ μίλησε για άμεση και τελική λύση. Τον Ιούλη.. Πρόκειται για τον μήνα που θα συσταθεί ο φορέας ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.. Τυχαίο.. Δεν νομίζω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: