Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τσεκουρώνονται τριακόσιες ναι τριακόσιες κλινικές !


Νυστέρι µπαίνει σε 300 κλινικές των νοσοκοµείων της χώρας, σχέδιο που αποτελεί τον πυρήνα των επικείµενων συγχωνεύσεων. Οπως ωστόσο, διαβεβαίωσε χθες ο εξακολουθητικά διαψευρόμενος μνημονιακός υπουργός Υγείας Ανδρέας LOVER—δος σε καµία δοµή του ΕΣΥ δεν πρόκειται να µπει λουκέτο.


Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε ο κ. LOVER--δος κατά τη µηνιαία συνάντηση µε τους διοικητές, τα τµήµατα των νοσοκοµείων θα µειωθούν από 1.900


που είναι σήµερα σε 1.600. Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου προωθεί την άµεση συγχώνευση 300 κλινικών, µε βασικό κριτήριο τη χαµηλή πληρότητα που παρουσιάζουν. «Υπάρχει περιθώριο για ακόµη µεγαλύτερη µείωση, καθώς πριν από 15 χρόνια οι κλινικές του
ΕΣΥ δεν ξεπερνούσαν τις 950», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. LOVER--δος, δίχως να απαντήσει ούτε σε μία από τις επίμονες ερωτήσεις κάποιων δημοσιογράφων ως προς την εξήγηση του «ουραίου» φαινομένου στις εισαγωγές των ασθενών.. Πρόσθεσε καταγγέλλοντας απρόσωπα ως το συνηθίζει το καθεστωτικό ρεμάλι, ότι η ραγδαία αύξηση των τελευταίων ετών αποτελεί «όργιο πελατειακών σχέσεων µε κάποιους να αντιµετωπίζουν το ΕΣΥ ως µαγαζάκι τους». Κρίσιµες ώρες διανύουν όµως και οι διοικητές των νοσοκοµείων, µε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βαθµολογεί τις επιδόσεις τους. Και αυτό γιατί, σύµφωνα µε τα όσα δήλωσε τα κλειδιά των 131 νοσοκοµείων θα τα κρατούν το επόµενο διάστηµα µόνον 83 διοικητές, µε τις µονάδες υγείας να µπαίνουν σε καθεστώς συνδιοίκησης.


Σηµειώνεται ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ είναι έτοιµο:


αµέσως µόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση µε τους αρµόδιους φορείς θα αναρτηθεί στο ∆ιαδίκτυο. Οταν ολοκληρωθούν οι 15 ηµέρες e-δηµόσιας διαβούλευσης, το σχέδιο των συγχωνεύσεων θα πάρει τον δρόµο της Βουλής.


Αλλά το καθεστωτικό ανδρείκελο δεν περιορίστηκε σε αυτά. Προκειμένου να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα ως προς την περικοπή δαπανών έκανε χρήση απόντων φυσικά των καταγγελλομένων ορισμένων ακραίων παραδειγμάτων που αν αληθεύουν διερωτάται κάποιος ποια η χρεία του όποιου LOVER—δου στον υπουργικό του θώκο αν εξ αντικειμένου και εκ της ομολογίας του είναι ανίκανος να τα αντιμετωπίσει. Και ιδού το υψιπετές παράδειγμα ποταπής συμπεριφοράς που επικαλέστηκε.


«Ασθενής δέχθηκε ιατροφαρµακευτική φροντίδα σε νοσοκοµείο της Αθήνας για µία ώρα, αλλά το ασφαλιστικό ταµείο του χρεώθηκε για 48ωρη νοσηλεία» Και αυτός είναι κυβερνητικός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: