Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΑΝΤΆΦΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΩ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

Αποδείχθηκε αγκάθι ο Καντάφι για τα Αγγλογαλλικά γεράκια.. 


(οι άγγλοι και οι γάλλοι γεράκια λέμε τώρα..) 


Θα πολεμήσω «μέχρι τέλους», τόνισε χθες το βράδυ ο Μουαμάρ Καντάφι σε διάγγελμα που μεταδόθηκε, ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, την ώρα που οι επιδρομές του ΝΑΤΟ συνεχίζονταν αδιάκοπα στη λιβυκή πρωτεύουσα, προκαλώντας το θάνατο σε 31 ανθρώπους. 


Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προετοιμάσουν την μετά-Καντάφι εποχή. Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η πίεση προς τον Καντάφι θα εξακολουθεί ν’ ασκείται μέχρι ν’ αποχωρήσει από την εξουσία


Έναν απολογισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αποτελεσμάτων τους στη Λιβύη θα επιχειρήσουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες. Οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας θεωρούν το τέλος του Καντάφι δεδομένο και καλούνται να προετοιμάσουν την μετά-Καντάφι εποχή.


Εν τω μεταξύ, διάγγελμα απηύθυνε χθες προς το λαό του ο Μουαμάρ Καντάφι. «Έχουμε μόνο μία επιλογή: θα μείνουμε στη γη μας νεκροί ή ζωντανοί. Παρά τους βομβαρδισμούς, δεν θα υποκύψουμε ποτέ», δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης, καλώντας τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο συγκρότημά του στην Μπαμπ αλ Αζιζία, το οποίο χτυπήθηκε αρκετές φορές από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.


Η κρατική λυβική τηλεόραση έδειξε εικόνες, που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Καντάφι με ηγέτες των φυλών σε μια περιοχή της χώρας που δεν κατονομάστηκε. Ο Καντάφι εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά και παραδοσιακή ενδυμασία σ’ ένα μικρό σκοτεινό δωμάτιο, δίχως παράθυρα, όπως άλλωστε τόνισε επανειλημμένα ο παρουσιαστής.
Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Λίβυος ηγέτης στην τηλεόραση ήταν στις 30 Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: