Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Όλα στο όνομα των Ολυμπιακών αγώνων. 


ΜΕ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ οχήµατα, ελικόπτερα και πεζή, εκατοντάδες βραζιλιάνοι αστυνοµικοί εισέβαλαν στην παραγκούπολη Μανγκουέιρα, ένα από ταπιο ισχυρά προπύργιατων συµµοριών ναρκωτικών, στη Βραζιλία. 


Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντήςστον τοµέα δηµόσιας ασφάλειας Χοσέ Μπελτράµε,η αστυνοµία δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τον έλεγχο της παραγκούπολης ούτε χρειάστηκε να χρησιµοποιήσει βία. 


Πρόκειται για µία ακόµη αστυνοµική επέµβαση σε φαβέλα,στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράµµατος που στόχο έχει την επαναφορά της τάξης στις περιοχές πέριξ του σταδίου Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσµιο Κύπελλο το 2014, καθώς και οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυµπιακών Αγώνων του 2016. 


Το πρόγραµµαέχει ήδη εφαρµοστεί τους τελευταίους µήνες µε επιτυχία σε 17 ακόµη παραγκουπόλεις της Βραζιλίας,τις οποίες οι µάχες µεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών έχουν βυθίσει στη βία. 


Για την φτώχεια που πειθαναγκάζει τις κοινωνίες στην εκτροπή ούτε κουβέντα η κυβέρνηση η αριστερή.. Δεν λες κουβέντα κ. Λούλα θα του ψιθύριζε τραγουδιστά στ’ αυτί η Σωτηρία που κάποτε μας μάγευε με την φωνή της..

Δεν υπάρχουν σχόλια: