Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τρομοκρατία επεισόδιο πέμπτο..

«Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εκταμίευση της 5ης δόσης, 


αν η Ε.Ε δεν αποφασίσει δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα στις 20 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup»,


 δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα σενάρια που διακινούνται ότι οι αποφάσεις ενδεχομένως θα μετατεθούν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όχι εντός του Ιουνίου.. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τις αντιδράσεις των τραπεζιτών οι οποίοι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να φορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και που μόλις τρεις αναρτήσεις πριν εμπιστευόμενοι κάποιες πληροφορίες δημοσιεύσαμε.


Η παραπάνω αντίδραση του αξωματούχου του ΔΝΤ ήρθε αμέσως μετά το χθεσινό δημοσίευμα
της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt»  και των φημών που κυκλοφόρησαν, ότι η απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πιθανόν να μη ληφθεί πριν από το φθινόπωρο, εξαιτίας των αντιδράσεων εντός της ευρωζώνης. 


Επικαλούμενη «υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή» η εφημερίδα έγραψε ότι «είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) στις 20 Ιουνίου».


Σε μια τέτοια περίπτωση,  τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα: 


«Αν δεν συμφωνηθεί το νέο πακέτο, το Ταμείο δεν μπορεί να εγκρίνει την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ (5η δόση) στις 29 Ιουνίου, ακόμα κι αν έχει συμφωνήσει για νέα μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: