Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σίγησε το μαγευτικότερο σαξόφωνο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο σαξοφωνίστας της ιστορικής E Street Band, του συγκροτήματος του Bruce Springsteen, Clarence Clemons, 


κι εγώ θα μείνω πια με τον ονειρεμένο ερωτικό ήχο του οργάνου που λατρεύω από τον σαξοφωνίστα που θαύμαζα και θαυμάζω, δίχως να περιμένω κάποια νέα αέρινη στροφή του.. Δεν πειράζει. Θα την ανακαλύψω ξανά ανάμεσα στις παλιές.. Πάντα υπάρχει κάτι νέο μέσα στο παλιό των μεγάλων μουσικών..


Ο "Big man" (μεγάλος άντρας), όπως ήταν το παρατσούκλι του Κλάρενς, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και η κατάσταση του επιβαρύνθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από λίγες ημέρες.
Ο Clemons ήταν επί 40 και πλέον χρόνια βασικός συνεργάτης και φίλος του Springsteen και ήταν
η ψυχή του συγκροτήματος που συνοδεύει τον Αμερικανό τραγουδιστή στις εμφανίσεις του. Στη δεκαετία του '80 είχε ηχογραφήσει και ένα άλμπουμ μόνος του, από το οποίο είχε ξεχωρίσει το τραγούδι You're a friend of mine.
Για τεράστια απώλεια έκανε λόγο ο Springsteen. Ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν η τελευταία φορά που οι δύο άνδρες είχαν μοιραστεί τη σκηνή, ενώ μπροστά στο κοινό σε συναυλία στις 22 Νοέμβρη του 2009.
Πρόκειται για την δεύτερη απώλεια μέσα σε λίγα χρόνια μέλους της E Street Band, έπειτα από το θάνατο του Danny Federici το 2008.
Η ανακοίνωση του Springsteen:
"Ο Κλάρενς έζησε μια υπέροχη ζωή. Κουβαλούσε μαζί του αγάπη για τους ανθρώπους, η οποία τους έκανε να τον αγαπούν. Δημιούργησε μια θαυμαστή και μεγάλη οικογένεια. Αγαπούσε το σαξόφωνο, το κοινό μας και έδινε τα πάντα κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή. Η απώλεια του είναι τεράστια και είμαστε ευγνώμονες και τυχεροί που τον γνωρίσαμε και καθήσαμε δίπλα του για περίπου 40 χρόνια. Ήταν ο καλύτερος μου φίλος, ο συνεργάτης μου και με τον Κλάρενς στο πλευρό μου, η μπάντα και εγώ μπορούσαμε να πούμε μια ιστορία πολύ βαθύτερη, από αυτές που περιέχονταν στην μουσική μας. Η ζωή του, η μνήμη του και η αγάπη του θα ζουν μέσα σε αυτή την ιστορία και στη μπάντα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: