Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συμπρωταγωνιστές στο θέατρο ψάχνει ο Σαμαράς

Ψάχνει για συμμάχους στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για διάδοχό του αυτοί δεδομένου ότι διάδοχο του Παπανδρέου έχουν εξασφαλίσει. Αυτόν που απέρριψε πανηγυρικά ο λαός πριν από τρία χρόνια. Τον Βενιζέλο.


Η στόχευση ενός προς έναν, μέλους προς μέλος, από το πλήθος των στελεχών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, επιχειρείται από τον Αντώνη Σαμαρά για να τεθούν ως εθελούσια ασπίδα στις επιθέσεις που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου παραδοθεί στο μνημόνιο δεδομένου ότι έχει υπερψηφίσει το 80% των νόμων που παρήχθησαν εξ αυτού. Υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν θα πρέπει να ανησυχεί στις επιθέσεις των ομοϊδεατών του, αλλά να ευφραίνεται αφού κατ’ αυτό τον τρόπο του προετοιμάζουν εκλογικό έδαφος εντός του οποίου θα παγιδευτεί η δυσαρέσκεια κατά
συνέπεια αυξάνονται οι πιθανότητες επανόδου του κόμματός του στην κυβέρνηση.


Πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό θεατρινισμό στην λογική του «τα σα, μα, και τα μα, μάσα τα». Στην περίπτωση δηλαδή που το εκλογικό σώμα παρασυρθεί από την αντιμνημονιακή ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στώμεν καλώς, δικά μας θα είναι, στην δε αντίθετη εκδοχή θα υποχρεωθεί σε μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας, και πάλι δικά μας θα είναι. Ούτε τον θεμελιώδη κανόνα του καπιταλιστικού ρίσκου στον οποίου ομνύουν δεν σέβονται.


Και για να έχετε μια πληρέστερη εικόνα σας παραθέτω μερικά από τα έπεα πτερόεντα κορυφαίου στελέχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και εξέχον µέλος της γερµανικής αποστολής στο ΕΛΚ και πρόεδρος του κόµµατος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης CSU: 


«Δεν µπορεί, ειδικά το συντηρητικό κόµµα στην Ελλάδα, να µπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας. Επιθυµώ την υποστήριξη των συντηρητικών κοµµάτων για την αντιµετώπιση της κρίσης χρέους. Σ’ αυτό πρέπει να συναινούν όλες οι πολιτικές δυνάµεις», ανέφερε ο κ. Ζεεχόφερ στη γερµανική έκδοση των «Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: