Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΛΙΒΥΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ..

Και επί των ιματίων του (καντάφι) έθεσαν κλήρο από κοινού οι επαναστάτες (δυτικής κοπής και ραφής που υπόσχονται εκατό χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως) και η ομάδα «επαφής» (εφαψία θα την ονόμαζα εγώ) στην οποία μετέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, καθώς και η Ιορδανία, το Κουβέιτ και το Κατάρ.. Εντάξει το πιάσαμε το κρυφό νόημα της επανάστασης..,

Ανώτατοι αξιωματούχοι δυτικών και αραβικών κρατών συναντώνται σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Λιβύης στη μετά Καντάφι εποχή, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών. Πρόκειται για την τρίτη

συνεδρίαση της «Ομάδας Επαφής» για τη Λιβύη
Η επονομαζόμενη "Ομάδα Επαφής", στην οποία μετέχουν συνδριάζει σήμερα στο Αμπού Ντάμπι. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασε και η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον. Συνολικά, περίπου 40 χώρες και οργανισμοί μετέχουν στη σύνοδο.
Επίση,ς στις σημερινές συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχει και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών,΄Άλιστερ Μπαρτ, ο οποίος δήλωσε ότι ένα από τα μηνύματα της Ομάδας Επαφής, θα είναι πως ο Καντάφι και η οικογένειά του έχουν χάσει κάθε νομιμοποίηση και πρέπει να φύγουν, έτσι ώστε ο λαός της Λιβύης να μπορέσει να αποφασίσει για το μέλλον του. Στη σημερινή συνάντηση θα τεθεί και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των ανταρτών.
Πριν από την έναρξη της συνόδου της Ομάδας Επαφής, ο τελών χρέη υπουργού Πετρελαίου και Οικονομικών της λιβυκής εξέγερσης, Άλι Ταρούνι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η εξέγερση θα αρχίσει να παράγει "σύντομα" 100.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή σύνοδος "θα δημιουργήσει έναν οικονομικό μηχανισμό" αρωγής προς το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο της εξέγερσης. "Αν αυτό δεν γίνει", προειδοποίησε, "αυτή η σύνοδος θα είναι μια πλήρης αποτυχία"


Δεν υπάρχουν σχόλια: