Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Πρετεντέρης.. ο Μποντέν και οι Ντοροροντούληδες

"ΖΑΝ-ΜΠΑΤΙΣΤ ΜΠΟΝΤΕΝ, γιατρός και δηµοκρατικός. Το 1849 εκλέγεται βουλευτής στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Είναι η εποχή µιας έντονης αντικοινοβουλευτικής προπαγάνδας, η οποία αποσκοπεί στην αποδυνάµωση της ∆εύτερης ∆ηµοκρατίας προς όφελος ενός «ισχυρού άνδρα». ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΕΣ φυλλάδες (τότε δεν είχαν πρωινάδικα, ούτε καν τηλεόραση...) βυσσοδοµούσαν κατά των βουλευτών µε το επιχείρηµα «ενώ ο λαός πεινάει, αυτοί παίρνουν ηµερήσιο επίδοµα είκοσι πέντε φράγκα!» – σαν να µην πέρασε µια µέρα, ε; ΣΤΙΣ 2 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1851, ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης (ήδη πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας) κάνει πραξικόπηµα. Η αντικοινοβουλευτική προπαγάνδα αποδεικνύεται αποτελεσµατική, κανείς δεν αντιστέκεται στον στρατό που κατεβαίνει στο Παρίσι. Η δηµοκρατία καταρρέει απροστάτευτη. Ο λαός παραδίδεται στον Σωτήρα."

Ρε καθεστωτικά ρεμάλια σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Στα βόδια που ακόμη εξακολουθούν να σας διαβάζουν; Απαλείφεις τους λόγους που ο ο Μποντέν την κοπάνησε εν μία

νυκτί κατά την διάρκεια της Γαλλικής Κομμούνας του 1868 αφού βεβαιώθηκε από έγκυρες πηγές πως είχε τεθεί στην λίστα των υπό εκκαθάριση καθεστωτικών.. Γιατί τον είχαν στοχοποιήσει μήπως γνωρίζεις; Επειδή είχε αδιαμφισβήτητα διαπιστωθεί πως λειτουργούσε ως πεμπτοφαλαγγίτης της δημοκρατικής παράταξης. Και που πήγε για να διασωθεί; Στην Γαλλική provinces (Arras) άγνωστος μεταξύ αγνώστων..


Την ίδια τύχη (στην καλλίτερη των περιπτώσεων) θα έχεις κι εσύ και -όχι όλοι φυσικά-- οι παπακωσταντινοντοροροντουλικοί  βουλευτές που έχουν ψηφίσει τα φονικά μνημόνια, την υπεράσπιση των οποίων έχεις αναλάβει εσύ ως ηχείο τους εργολαβικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: