Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΑΤΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ

Έχω κατ’ επανάληψη γράψει πως αν κάτι με εξοργίζει είναι η βάναυση διαστρέβλωση της ιστορίας όθεν κι αν προέρχεται αυτή. 
Το πολιτικό σημείο εκκίνησής της δηλαδή. 


Αλίευσα έτσι δύο παραδείγματα. 
Το πρώτο αφορά τους Μολδαβούς και το δεύτερο εμάς.


Εσχάτως ο Βλαντ Φιλάτ πρωθυπουργός της Μολδαβίας μετείχε σε αντισταλινικές εκδηλώσεις –δικαίωμά του- προκειμένου να τιμηθούν τα θύματα του Σταλινισμού στην χώρα του που κατά τον ίδιο εντάσσονταν σε ένα γενικότερο σχέδιο μαζικής εξόντωσης των Μολδαβών. 
Ποια είναι η αλήθεια; 



Ότι οι Μολδαβοί τότε ήταν έτοιμοι να παραδώσουν γη και ύδωρ στον Χίτλερ ο οποίος σχεδίαζε μια από τα νότια επίθεση στην Σοβιετική Ένωση και ο Στάλιν τους περιμάζεψε για το εσωτερικό της αχανούς χώρας πριν καν το αποπειραθούν. 
Και προς επίρρωσή αυτής της αδιαμφισβήτητης αλήθειας οι ίδιοι σήμερα οι Μολδαβοί βραβεύουν άπαντες τους συνεργασθέντες με τους ΝΑΖΙ.. 


Τους ντόπιους δοσίλογους δηλαδή. 


Αλλά έτσι όπως καταθέτει την ιστορία ο Φιλάτ μοιάζει να παραδέχεται πως είναι ένα έθνος Ναζιστών αφού οι δωσίλογοί τους υπερτερούν των αντιστασιακών, 
οπότε δίκιο έχει..


Το δεύτερο προέρχεται από εγχώριους βάλτους και δυστυχώς όχι από την σύγχρονη πολιτική κωμωδία του τηλεπλασιέ βιβλίων, 
αλλά από τον αρχηγό του. 
Τον Καρατζαφύρερ. 


Επιδιδόμενος στο οικείο του σπορ της προβοκάτσιας είπε: 


«.. χρειαζόμαστε ένα πρόσωπο οικουμενικό όπως ο Ζολώτας, που δυστυχώς τότε ο Παπανδρέου ο Φλωράκης και ο Μητσοτάκης τον υπονόμευαν όπως στην συμφωνία με την Ζήμενς!» 


Για να αποκαταστήσω την μνήμη του θα σημειώσω πως είναι αυτός που με εκείνο το ανορθόγραφο κείμενο (είχε δοθεί στην δημοσιότητα και είχε γελάσει κάθε πικραμένος) προς τον Ανδρέα Παπανδρέου κατήγγειλε τότε Μητσοτακικές ραδιουργίες, 
στόχος των οποίων ήταν η διεύρυνση των προμηθειών του Γερμανικού κολοσσού προς τον οργανισμό. 
Διεύρυνση στην οποία όχι αζημίωτα συναινούσαν και συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ. 


Και ακόμη πως ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ (επιλογή του Μητσοτάκη) καταδικάστηκε πολύ αργότερα γιατί κατ’ εντολή του Μητσοτού είχε αποκλείσει τον Δημόσιο οργανισμό ως προς τον ίσοις όροις ανταγωνισμό του με τις ιδιωτικές εταιρίες που μόλις είχαν εισβάλει στον χώρο..


Ο κάθε Καρατζαφύρερ και Φιλατφύρερ μπορούν να εκβάλλουν στο περιβάλλον όποια παπαριά θέλουν αρκεί να μην είμαστε εν ζωή κάποιοι ως εγώ για να τους απεκδύουμε του μανδύα της αληθοφάνειας και να τους παραδίδουμε γυμνούς στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: