Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η πίεση μόλις άρχισε..

Τι έγραφα για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά πριν ακόμη σηκώσει τις βαλίτσες του για το αεροπλάνο; 


Πως Θα επιστρέψει κι από το βάρος των πιέσεων συναίνεσης που θα δεχτεί αυτές θα είναι ασήκωτες. 


Η πίεσις άρξασται με τον ευγενή Γάλλο πρωθυπουργό να του την μεταφέρει με ευγένεια γαλατική για να φτάσει στον Μπαρόζο όπου ο πορτογάλος σοσιαλ(η)στής του είπε στα ίσα και εγγράφως ότι: 


 «Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκλήρωσαν πρόσφατα στην Ελλάδα την αποστολή τους
σχετικά με την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Ως αποτέλεσμα αυτής της αποστολής η Επιτροπή πιστεύει σθεναρά ότι η ευρεία πολιτική και κοινωνική στήριξη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι κρίσιμα σημαντική, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας» 


Για να καταλήξει στον Βάν Ρομπάι ο οποίος ορθά κοφτά του τόνισε πως για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση..


Τι τόθελες το ταξίδι Αντώνη δεν σου έφτανε ο Μητσοτός η Ντόρα και το ακροδεξιό παραλήρημα του Καρατζαφύρερ, ψαχνόσουν να βρεις μπελά και στην Ευρώπη; Εδώ δεν έχει απαντήσεις ως εκθέσεις ιδεών του τύπου "ελπίδες" "γκρίζοι κι ανοιχτοί ορίζοντες" και τα τοιαύτα. Εδώ ο καθείς εφ ο ετάχθη και μάλιστα εδώ και τώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: