Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

4,6 εκατομμύρια δολάρια για το φόρεμα της Μέρυλιν

Αυτό θα πει καζινοκαπιταλισμός. 


Το 85% του κοινωνικού ιστού να ψυχορραγεί εν τω τάφω του, 


άλλο ένα 10% (η εργατική αριστοκρατία) να ακροβατεί υπό τους ήχους της αλητοελιτοκρατικής μουσικής, 


και το υπόλοιπο 5% να διάγει ζωή παραμυθένια επί του  επίγειου παραδείσου του..  


 Πρόκειται για τα επώνυμα και φρουρούμενα μέλη ενός χλιδάτου γκέτο που μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και τιμή σε ένα από τα φορέματα της επίσημης μετρέσας του Τζων Κένεντυ. Της Μέριλιν Μονρόε. 


Το θρυλικό λευκό φόρεµα της μέριλιν μονρόε στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα» – ή «φόρεµα του μετρό», όπως έχει µείνει στην ιστορία; πολλοί πιστεύουν πως είναι ανεκτίµητο, σύµβολο µιας ολόκληρης εποχής, πως η µοναδική θέση που του
πρέπει είναι σε κάποιο µουσείο. 


Ενας άγνωστος συλλέκτης, εντούτοις, το απέκτησε το Σαββατοκύριακο, σε δηµοπρασία που διοργάνωσε στο Χόλιγουντ η 79χρονη ηθοποιός Ντέµπι Ρέινολντς, έναντι κρατηθείτε... 4,6 εκατοµµυρίων δολαρίων και πότε: 


Όταν κατά την ίδια περίοδο  στο Τέξας για παράδειγμα έκλεισαν τρεις έδρες ενός πανεπιστημίου επειδή το κόστος τους υπερέβαινε τα έσοδά τους! . 


Η Ρέινολντς έβγαλε στο σφυρί συνολικά 600 χολιγουντιανούς θησαυρούς από την πλούσια συλλογή της – οι κακές γλώσσες λένε πως αναγκάστηκε, προκειµένου να ξεπληρώσει τα χρέη της. Σε κάθε περίπτωση, οι φανατικοί οπαδοί της μέριλιν δηλώνουν απαρηγόρητοι. Τώρα που το φόρεµα περιήλθε στην κατοχή ιδιώτη συλλέκτη διαµαρτύρονται ότι κανείς δεν θα το ξαναδεί. 


Δυστυχώς τα υπόλοιπα χρόνια μου όσα και αν είναι αυτά θα τα ζήσω υπό το καθεστώς μια αθεράπευτης φαγούρας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: