Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ξύπνησαν οι Σέρβοι

Επιτέλους ξύπνησαν οι Σέρβοι..

Μπορεί και να διαβάζουν Κλύδωνα. 



Χθες εστιάζοντας στο traffic πρόσεξα την είσοδο δυο τριών από το Βελιγράδι έναν από Μποντγκόριτσα και έναν πέμπτο δεν ξέρω ούτε και μπορώ να προφέρω από πού. Κομμάτι δύσκολο για την γλώσσα μου. 


Πάντως σήμερα ξεχύθηκαν και κατέλαβαν τους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες Σέρβοι τιμώντας πρωτίστως το έθνος τους και δευτερευόντως τον Μλάντιτς. 


Γιατί όσο ο χασάπης της υφηλίου ανασαίνει ελεύθερος μου είναι αδύνατον να συλλάβω πως καταδιώκεται ο ακτινοβολών ευγενείς ιδέες μαχητής ενός έθνους. Του έθνους του.


"Στρατηγέ βάστα γερά. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Οι στρατιώτες είναι μαζί σου", έγραφε
ένα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μπάνια Λούκα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι αναμένονταν επίσης σε διάφορες πόλεις της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, της σερβικής οντότητας στη Βοσνία. Σύμφωνα με τους οργανωτές, περίπου 10.000 άνθρωποι συμμετέχουν ήδη στη συγκέντρωση, που οργανώθηκε από την Ένωση Σέρβων Βετεράνων.

"Είμαστε όλοι Ράτκο Μλάντιτς. Θα τον δοξάζουμε πάντα ως έναν ήρωα. Δεν θα μας πει η Ευρώπη ποιος είναι εγκληματίας πολέμου και ποιος είναι ήρωας", δήλωσε ένας 48χρονος πρώην στρατιωτικός, ο Ντέγιαν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Σερβίας και της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα και τραγουδούσαν εθνικιστικά τραγούδια. Μερικοί φορούσαν μπλουζάκια με τυπωμένο πάνω τους το πρόσωπο του Ράτκο Μλάντιτς κάτω από την επιγραφή "Ο Σέρβος".


"Οι μέρες αυτού που συνέλαβε τον Μλάντιτς είναι μετρημένες", έγραφε ένα πανό. "Είναι ντροπή! 


Η Σερβία μάς συμπεριφέρεται σαν μητριά. Τι πρέπει ακόμη να πουλήσουν για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;", αναφώνησε ένας άλλος απόστρατος στρατιωτικός, ο 64χρονος Μίλαν Λούγιτς. (αυτός διαβάζει κλύδωνα δεν δέχομαι ούτε κουβέντα)..


"Ελπίζω ότι ο Τάντιτς θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει", πρόσθεσε ένας άλλος, ο 34χρονος Μίλος Νίκολιτς, αναφερόμενος στον Σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς.


Ρίγησα στο μεγαλείο αυτού του λαού. Γιατί αυτομάτως τους συνέκρινα με τα δικά μας καθεστωτικά ανδρείκελα που όχι τον αντίστοιχο Μλάντις, αλλά και την ψυχή τους θα πουλούσαν στον διάβολο για τα πιλάφια του Εοκικού παραδείσου τους. 


Αυτοί οι λαοί αδέλφια δεν πεθαίνουν ποτέ γιατί η ψυχή τους είναι από καθάριο ατσάλι.


Επί των διαδικαστικών τώρα δεν έχω πολλά. 


Απλώς ότι τα Ευρωπαϊκά δουλικά τους υποσχέθηκαν στο Ράιχ ότι το επόμενο 24ωρο θα εκδοθεί ο πρώην αρχηγός των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αφού ασφαλώς και όπως αναμενόταν, απορρίφθηκε η έφεση των συνηγόρων του κατά της έκδοσης του Μλάντιτς στη Χάγη.. 


Συνεπώς, η απόφαση για την έκδοση του κατηγορούμενου τίθεται σε ισχύ και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην ημέρα, από την υπουργό Δικαιοσύνης Σνέζανα Μάλοβιτς, πρόσθεσε η Ντ. Ρίστιτς δίχως το καρφί από τον θάνατο του Μιλόσεβιτς να ματώσει τα πατριωτικά ένστικτά τους και να τους αφυπνίσει.








Δεν υπάρχουν σχόλια: