Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διχοτόμηση του Κοσόβου προτείνει ο Ντ. Τσότσιτς


Μας ενδιαφέρει και μάλιστα άμεσα αλλά σιγά η υποταγμένη,

στους Γιάνγκηδες τους Αλητοελιτοκράτες Ευρωπαίους και το ΔΝΤ,

πατρίδα του Δρούτσα κοιμάται..

Διχοτόμηση του Κοσόβου προτείνει ο πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας Ντόμπριτσα Τσότσιτς, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας εκτιμώντας ψύχραιμα ως αποφαίνεται ο ίδιος πως:

«ο επί αιώνες ανταγωνισμός» μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κόσοβο θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με μόνιμη διχοτόμηση της περιοχής.

«Μιλάω και γράφω για το Κόσοβο, μάταια, εδώ και 40 χρόνια, προτείνοντας έναν δημοκρατικό,

δίκαιο συμβιβασμό και μια μόνιμη διχοτόμηση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί ένας ανταγωνισμός αιώνων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια λύση θα σταματούσε «την επέκταση της Μεγάλης Αλβανίας και θα δημιουργούσε τις συνθήκες για μια φυσιολογική ζωή και για τους δύο λαούς».

(διερωτώμαι πως με το Κόσσοβο προτεκτοράτο των Αμερικανών ως τώρα, ή μήπως υπό την βίαιη Αλβανική κατοχή και ως εκ τούτης την παραμόρφωση των συνόρων κόντρα στα όρια που η συνθήκη της Λωζάνης έχει ρητά περιγράψει μεταξύ των οποίων και την συνοριακή επαφή Ελλήνων και Σέρβων..)

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική στο ζήτημα του Κοσόβου προκειμένου να υπάρξει επίλυση στο θέμα αυτό, που και μεγάλη διάρκεια έχει και είναι και επικίνδυνο.

Ο Ντόμπριτσα Τσότσις είπε ακόμη πως είχε μιλήσει στον Μιλόσεβιτς πολλές φορές για το ζήτημα του Κοσόβου, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Ο πρώην πρόεδρος εκτιμά πως η σερβική κρατική πολιτική στο ζήτημα του Κοσόβου υπήρξε λανθασμένη από το Νίκολα Πάσιτς

( ο Νίκολα Πάσιτς ήταν Σέρβος πολιτικός. Διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Σερβίας και τρεις φορές του μετέπειτα βασιλείου Σέρβων Κροατών και Σλοβένων)

έως και τον (νυν πρόεδρο της Σερβίας) Μπόρις Τάντιτς και πως η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και η «πατριωτική ελίτ» έχει ανάμειξη σε αυτό.

Σε ό,τι αφορά δε την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Σερβία, ανέφερε πως συνεχίζει να εμπεριέχει πιέσεις και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προοπτική το να αποτελέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ένα μέρος, όπου η Σερβία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά της,

σιγά-σιγά μετατρέπεται σε οφθαλμαπάτη.

Εδώ συμφωνούμε απολύτως. Συνέβη προηγουμένως και σε μας..


Δεν υπάρχουν σχόλια: