Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οι Τουρκοκύπριοι αιτία για την αποχώρηση της Ελληνικής αθλητικής αποστολής

Με την ελπίδα πως το συμβολικό της αποχώρησης των Ελλήνων αθλητών από την Άγκυρα ήταν πράξη εθνική κατά της Τουρκικής  κατοχής της βόρειας Κύπρου και δεν υποχρεώθηκε απο τον Keeler του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν για λόγους οικονομικούς, συγχαίρω τους αθλητές μας που έφτυσαν κατάμουτρα τους διοργανωτές του «Kids Festival» της Άγκυρας, αφού επίσης είχε προσκληθεί και το «ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου» το οποίο εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή και σημαία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα.

Η Ελλάδα θα συμμετείχε στους αγώνες σε βόλεϊ, μπάντμιντον και πάλη, όμως όπως είναι φυσικό, όταν έγινε αντιληπτό το τι είχε συμβεί, υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομμάτης επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους και ζήτησε να μην αγωνιστεί η ομάδα βόλεϊ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα, ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ:

"Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.

Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου"


Δεν υπάρχουν σχόλια: