Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεις-μήνυμα δίχως παραλήπτη

Σαφές μήνυμα πως δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση στέλνει το συνδικαλιστικό κίνημα με τις δύο συγκεντρώσεις που διοργανώνει την Κυριακή για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η... συνέχεια θα δοθεί στις 11 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα 24ωρη απεργία σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Χωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα μεταξύ άλλων ζητεί:
· Να μπει «φρένο» στην επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (π.χ. εκ περιτροπής εργασία), που οδηγούν σε μείωση των μισθών.
· Να προστατευτεί ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Σημειώνεται πως τα συνδικάτα έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο υπογραφής ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προβλέπουν αμοιβές κάτω από τα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων.
· Να εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, με αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
· Να δοθεί εκ νέου ο 13ος και 14ος μισθός στον δημόσιο τομέα.
· Να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, εν όψει και των επερχόμενων παρεμβάσεων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και στις επικουρικές συντάξεις.

Παρακαλώ πολύ το μήνυμα να σταλεί σε mail δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι αναλφάβητος και πάντα διαβουλεύεται διαδικτυακά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: