Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αφελληνίζεται το ποδόσφαιρο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Ολυμπιακό με τον Εντουάρντο Μαθία να προτείνει, τον Ερνέστο Βαλβέρδε να εγκρίνει και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πληρώνει για τη νέα ομάδα που χτίζεται με Ισπανούς «μηχανικούς»! Σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή», στο Ρέντη βρίσκονται τρεις κατηγορίες παικτών και ο Ισπανός προπονητής σε συνεργασία με τον συμπατριώτη του τεχνικό διευθυντή έχουν ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την οριστικοποίηση του ρόστερ από το οποίο το μόνο που έχω να επισημάνω είναι η απουσία νέου κατακόκκινου αίματος από τις Ακαδημίες για να ψάχνει ο Σάντος μεθαύριο στα θολά Ποδοσφαιρικά μας νερά μήπως αλιεύσει παίκτες που θα πλαισιώσουν την Εθνική. ..
Αγκαζέ για την νέα χρονιά πάντως έχουν κατά τον θρύλο gr την θέση τους οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μέγερι, Μανιάτης, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Φετφατζίδης, Φουστέρ καθώς και ο Χαβίτο που βρίσκεται υπό απόκτηση. Τυπικής διαδικασίας θεωρούνται οι εκκρεμότητες των Τζιμπούρ και Μιραλάς εκτός και αν προκύψει κάποια διαφωνία όπως έγινε με τον Πάρντο o οποιος βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού.... Με το σημείο στίξης του ερωτηματικού γράφονται τα ονόματα των Ουρτάδο Γιάννη Παπαδόπουλου, Ρόμενταλ και Πάντελιτς που ενδέχεται να αποχωρήσουν αν προκύψει πρόταση για αυτούς, καθώς ο Βαλβέρδε δεν τους υπολογίζει για την αρχική ενδεκάδα, ενώ με τους δανεικούς θα υπάρξει πρόβλημα γιατί. Ο Μαθία θα πρέπει να βρει ομάδες να προωθήσει όλους αυτούς (Ντέρμπισιρ, Λεονάρντο, Σουμπίνιο, Μονιάκη, Νέμεθ κλπ). Ο Παπάζογλου, ίσως διεκδικήσει θέση τέταρτου στόπερ, ενώ ο Μήτρογλου αν και τα πήγε καλά στον Πανιώνιο δύσκολα θα επιστρέψει δεδομένων των απαιτήσεων και του στυλ με το οποίο παίζει ο Βαλβέρδε. Δύσκολα θα βρει χώρο στο ρόστερ και ο Γκαλίτσιος παρόντος των Τοροσίδη, Μανιάτη.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους στόχος του προέδρου της επί σειρά δεκαετιών κυρίαρχης ομάδας του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά από τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου και εν ονόματι μιας αβέβαιης διάκρισης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θυσιάζονται αξιόλογα Ελληνόπουλα που ακόμη και η Μπάρτσα έχει εντοπίσει από τα μικράτα τους και τα έχει εντάξει στο δυναμικό των Ακαδημιών της. Ένα μάλιστα εκ Βέροιας από αυτά, είναι εξ αιτίας της υψηλής τεχνικής του χάρμα οφθαλμών και προβάλλεται σε όλους τους ιστότοπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: