Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ELLINKA HOAXES


Όχι, η NASA δεν είπε ότι ο αστεροειδής JF1 θα χτυπήσει την Γη το 2022 με ενέργεια όσο 15 ατομικές βόμβες

0
 Όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχουν λύκοι κι όσο υπαρχουν φυτά θα υπάρχουν ψεκαστές !!

Δεκάδες είναι τα τρομολαγνικά άρθρα τις τελευταίες ώρες που υποστηρίζουν πως η NASA ανακοίνωσε ότι ο αστεροειδής 2009 JF1 θα χτυπήσει την Γη το 2022 με ενέργεια όσο 15 ατομικές βόμβες.


Κινδυνολογία

Στο ethnos.grin.grtovima.grzougla.grsputniknews.grsdna.gronmed.gr κτλ διαβάζουμε:



Είναι αλήθεια;
Τα ελληνικά δημοσιεύματα βασίζονται σε τρομολαγνικά άρθρα από ταμπλόιντ του εξωτερικού. Ωστόσο ακόμη και αυτά τα αναξιόπιστα δημοσιεύματα, μιλούν για “πιθανή” πρόσκρουση του JF1 στη Γη, χωρίς να το διατυπώνουν βεβαιότητα όπως τα αντίστοιχα ελληνικά.


Όσον αφορά τον αστεροειδή 2009 JF1, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση της NASA που να λέει ότι με βεβαιότητα ότι θα χτυπήσει τη Γη το 2022, ούτε στο NASA JPL, ούτε στο Asteroid Watch. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, οι πιθανότητες να χτυπηθεί η Γη είναι 0,026%, και 99,974% να αστοχήσει. Δηλαδή υπάρχει μόλις 1 στις 3.800 χιλιάδες πιθανότητες να συμβεί.

Με βάση τα στοιχεία της NASA, οι πιθανότητες πρόσκρουσης του JF1 στη Γη, είναι πρακτικά μηδαμινές. Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει δεκάδες πολύ πιο κοντινές και δυνητικά πιο “επικίνδυνες” διελεύσεις αστεροειδών, χωρίς ωστόσο πρακτικά να έχει κινδυνεύσει η Γη.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) που δίνει ελαφρώς διαφορετικά δεδομένα, Ο JF1 θα περάσει το 2022 σε ενδεικτική απόσταση 0,86 αστρονομικών μονάδων (AU) από τη Γη, δηλαδή σχεδόν 13 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Ενδεικτικά, η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι “μόλις” 384.400 χλμ.

Με βάση τα ανωτέρω, η NASA δεν είπε ότι ο αστεροειδής JF1 θα χτυπήσει τη Γη το 2022. Οι σχετικές πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πρακτικά αμελητέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: