Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΑΡΙ


 Όταν σπέρνεις ανέμους θύελλες θα θερίσεις !! Δεν σας το έμαθε κανείς αυτό καθεστωτικά ανδρείκελα;



Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Διαμαρτύρονται τα καθεστωτικά φύλλα για τη μπούκα στο σπίτι του τηλεπλασιέ από τον Ρουβίκωνα και κυρίως για τη φράση «ξέρουμε τα σπίτια σας» που κατά την άποψή τους στόχο έχει να διασπείρει τον φοβο στα μέλη της καθεστηκυΐας τάξης...


Φράση που την ακολουθούσε μακροσκελής ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (intymedia) με την οποία ο Ρουβίκωνας αναλάμβανε την ευθύνη της κατ' ευφημισμό επίθεσης στο σπίτι του Μπουμπούκου.. Κατ' ευφημισμό γιατί αυτό που προκαλούν οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα είναι οι άνευ ιδιαίτερης αξίας υλικές ζημιές. 

Άρα σε τι αποσκοπούν.. Στη δημιουργία κλίματος φόβου αφού στο μενού των επιθέσεων περιλαμβάνονταν πρεσβείες, πολιτικά γραφεία και καταστήματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Μα πρόκειται για αμυντικές γρατσουνιές θα αντιτείνει κάποιος, που υπό άλλες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης θα προκαλούσαν από θυμηδία ως αδιαφορία και περιφρόνηση.. 

Όμως όχι. Δεν είναι τόσο ηλίθιες οι συστημικές γραφίδες..

Ο λόγος που έχουν αναγάγει τα ζογκλερικά χτυπήματα του Ρουβίκωνα σε μείζων πολιτικό θέμα είναι η μετεξέλιξη της οργάνωσης.. 
Τι θα γίνει αν αυτή αναβαθμιζόμενη εξοπλιστικά, αναβαθμίσει και τους στόχους της, έτσι που ν' απαντηθεί το ένστολο σοκ και δέος, όπως χαρακτηρίστηκαν, οι αστυνομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, από ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης. 

Κατά συνέπεια η απειλή "ξέρουμε τα σπίτια σας" αυτό ακριβώς το περιεχόμενο υποκρύπτει σημειώνεται από τα καθεστωτικά φύλλα.. Η μετάλλαξη του Ρουβίκωνα απο πολιτική πιρουέτα -σε τρομοκρατική κατ΄αυτούς- ένοπλη αντιστασιακή, κατά την κοινωνία, οργάνωση.. Με λόγια απλά.. Η εμφάνιση ενός νέου Κουφοντίνα

Αυτός είναι ο μύχιος και φυσικά ανομολόγητος φόβος τους. Αυτός είναι ο καθημερινός εφιάλτης τους.. Και προς απόδειξη τούτου επαναφέρω στη μνήμη σας,  τα μυθώδη ποσά που  αποσπούσε ο ακροδεξιός εκδότης  Γρηγόρης Μιχαλόπουλος από τον Αγγελόπουλο επί παραδείγματι, (καταδικάστηκε γι αυτό ), υπό τον ισχυρισμό πως θα τον διέγραφε από την λίστα θανάτου της 17ης Νοέμβρη !! 

Δηλαδή : Ένας κραγμένος ακροδεξιός και συνεργάτης της τότε ΚΥΠ είχε διεισδύσει στην όπως αποδείχθηκε αυστηρά περιχαρακωμένη οργάνωση, με την ηγετική δυνατότητα προσθαφαιρέσεων προσώπων από τους μαύρους καταλόγους.. 

Κι όμως ήταν τέτοια η δυναμική της συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά και η παραλυσία της άρχουσας τάξης, που έτρεμαν και τον ίσκιο τους. Έτσι υπέκυπταν στους εκβιασμούς και τα παραμύθια και κατέβαλαν το αντίτιμο αποφυγής του απευκταίου. 

Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς τους τρομοκρατεί και σήμερα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ένα νέο σαρανταπεντάρι, που αφ' ενός θα σκορπίσει τον θάνατο ατομικά και αφ' ετέρου -κυρίως αυτό- θα προκαλέσει την τυφλή εξέγερση των εξαθλιωμένων μαζικά..  Ξεχνούν όμως πως είναι το καθεστώς που θα έχει οπλίσει τα χέρια αλλά και εξιερώσει τις πράξεις, της όποιας οργάνωσης, στα μάτια ενός λαού που δεν έχει πλέον τίποτ' άλλο να χάσει πέραν από τις αλυσίδες του..

Όποιος σπέρνει ανέμους θύελλες θα θερίσει..


Δεν υπάρχουν σχόλια: