Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


..ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ




Μαθητικό συλλαλητήριο διοργανώνεται αύριο Πέμπτη στον Βόλο με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και κεντρικό σύνθημα «Οχι στην καύση σκουπιδιών», στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. 


 «Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς οι μαθητές για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς αφορά άμεσα τη ζωή μας. Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε εδώ, στον τόπο μας με καθαρό περιβάλλον. Δεν θέλουμε να αναπνέουμε και να τρώμε διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα και ό,τι άλλο επικίνδυνο εκλύεται από την καύση των σκουπιδιών».

«Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι η καύση σκουπιδιών υποθηκεύει το μέλλον μας, γιατί οι διοξίνες και τα φουράνια συσσωρεύονται στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οι επιπτώσεις τους θα φανούν σε μερικά χρόνια. Είναι βέβαιο πως το κυκλοφοριακό, οι θερμάνσεις, βιομηχανίες κ.λπ. είναι μερικές από τις αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη. Ομως η καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge κάθε χρόνο κάνει τραγική την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα!

Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και το μέλλον μας!», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομάδα Νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Και ζητά να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ, να εφαρμοστεί δημόσιο σύστημα πρόληψης, επανάχρησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης των απορριμμάτων, ενώ καλεί καθηγητές και γονείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Στάση εργασίας

Την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας αύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο μαθητικό συλλαλητήριο αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

 «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής για το παρόν και το μέλλον, για τα σημερινά και τα παιδιά που έρχονται. Παλεύουμε για τον αέρα που αναπνέουμε, για καθαρό περιβάλλον.

Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία μέσα από συλλογικότητες, τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής και απαιτούμε να σταματήσει η καύση απορριμματογενούς προέλευσης και άλλων ρυπογόνων πηγών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ, την ανάκληση διώξεων μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητά η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής της πολυεθνικής Lafarge κατέθεσε αγωγή κατά τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, κατηγορώντας τους για συκοφαντική δυσφήμηση, απαιτώντας να σταματήσουν να αναφέρονται στη δραστηριότητα του εργοστασίου και ζητώντας από το δικαστήριο να τιμωρούνται με 1.000 ευρώ κάθε φορά που αναφέρονται δημόσια στο όνομα της εταιρείας.
 Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: