Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΚΚΕ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ


 Όποιος (πλην φυσικά των χρυσαυγιτών) θέλει συνεργασία ας ψηφίσει ναι στις τροπολογίες μας...


Θυμάστε το κλασικό κλισέ για τους κομμουνιστές που δεν έχουν προτάσεις για λύσεις στο σήμερα; 


Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για τις πέντε τροπολογίες που καταθέτει η ΚΟ του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις.

Τροπολογίες που αφορούν:

-Τη διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο και ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Με την τροπολογία αυτή:

Διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις για οφειλές στο Δημόσιο μέχρι 20.000 ευρώ.
Μειώνεται το χρέος κατά 30% για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατά 50% για τους ανέργους. Καταργούνται η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία μη μισθωτών και μέχρι 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ.
Καταργείται η εισφορά του κλάδου Υγείας.
Χορηγείται σύνταξη σε όσους τη δικαιούνται, για οφειλή μικρότερη από 50.000 ευρώ. Το χρέος που απομένει ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις, που δεν ξεπερνούν κατ’ έτος το 5% του εισοδήματος μέχρι 20.000 ευρώ.

 -Την κατάργηση της ρύθμισης που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από 1/1/2020, για μισθωτούς και συνταξιούχους.

-Την εφαρμογή άμεσων μέτρων για τη διαγραφή χρεών προς τους δήμους, με εισοδηματικά κριτήρια τέτοια που να προστατεύουν τα λαϊκά συμφέροντα.

 -Την κατάργηση της αντεργατικής διάταξης που εμποδίζει τη λήψη απόφασης για απεργία.

-Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν, το ερώτημα είναι: ως πότε θα κωφεύει η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα; Ως πότε θα δείχνει στείρα άρνηση απέναντι στις τροπολογίες των κομμουνιστών; Γιατί δε δείχνει την καλή της διάθεση για ενότητα, συνεργασία, και δε συμμαζεύεται στην πράξη;

Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά.
Αλλά μπορείτε να τα θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα ακούσετε την κασέτα για τη στείρα άρνηση των κομμουνιστών, που δεν έχουν προτάσεις, δε συνεργάζονται με κανέναν κτλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: