Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΘΗΛΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ


Αλλεπάλληλες και βίαιες οικονομικές επιθέσεις σε έναν ημιθανή λαό ώστε να εκποιηθεί ως του σημείου της εξώσεως από τη στέγη και τη ζωή.








Στην άρρωστη χώρα κάνουν μεταμόσχευση λαού...




Παράλληλα, ραγδαία αύξηση κατέγραψε στο 3ο φετινό τρίμηνο (Ιούλης - Σεπτέμβρης) ο αριθμός των οφειλετών με εμφανιζόμενα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό κάτω από τα 500 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την έναρξη του κύκλου για τις δόσεις από το φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, ενώ βέβαια η διόγκωση αυτή αναμένεται να προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με φόντο τις επόμενες δόσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που παρουσιάζονται σε έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή:

-- Ο αριθμός των οφειλετών για ποσά μέχρι 500 ευρώ έφτασε στο τέλος Σεπτέμβρη σε 2,5 εκατομμύρια με διόγκωση κατά 312.812 άτομα και σε ποσοστό 14,2% σε σχέση με το τέλος Δεκέμβρη 2017. Να σημειωθεί ότι για ποσά πάνω από 500 ευρώ ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και με τη «βούλα» του νόμου μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις και σε άλλα μέτρα «αναγκαστικής είσπραξης».

-- Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών καταγράφεται στα 4.312.395 με διόγκωση κατά 248.538 άτομα (6%) σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Σε αυτό το φόντο, στην «ημερήσια διάταξη» βρίσκονται οι μαζικές κατασχέσεις, οι εκβιασμοί και οι απειλές που έχει εξαπολύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες «οφειλές» της λαϊκής οικογένειας, σε μια εξέλιξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση της φοροληστείας, με την επιβολή και τη μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο και των τριών μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: