Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

KAΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το Facebook ζητά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών - Media
 Έναν έναν συνδέουν τους κρίκους από τις αλυσίδες μας.. Το Facebook ζητά από τις τράπεζες στοιχεία λογαριασμών των χρηστών.. 




Καταλάβατε μήπως τώρα πως η διαφορά με τις κομμουνιστικές κοινωνίες είναι στην ούγια; Οι κομμουνιστές σου εξασφάλιζαν μια σχετικά άνετη ζωή που τη θωράκιζαν και καλά έκαναν αστυνομικά, ετούτοι εδώ σ' αφήνουν την ψευδαίσθηση μιας ελευθεροστομίας στα κοινωνικά δίκτυα αλλά από ανθρώπους αλυσοδεμένους στους θεσμούς τους, Με λόγια απλά. Με το γάντι το κωλοδάχτυλο δηλαδή ..Τώρα πως η μέρα να είναι καλή.. 




Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε το Facebook κνδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχει ξαναπλήξει τον κολοσσό των social media.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Facebook έχει έλθει σε συνεννόηση με μεγάλες τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών του.
Τα στοιχεία που το Facebook ζητά από τις τράπεζες αφορούν στις συναλλαγές των πελατών τους, τα υπόλοιπα των λογαριασμών και συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Facebook με τη σειρά του θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να έχουν ειδικά προνόμια στο Messenger, την εφαρμογή μηνυμάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, ούτε θα τα μοιράζεται με τρίτους, ωστόσο, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, τέτοιες δεσμεύσεις ακούγονται κούφιες.

Υπνεθυμίζεται ότι το Facebook -και όχι μόνο- βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο στόχαστρο τόσο για την ποσότητα προσωπικών δεδομένων των χρηστών του που αποθηκεύει, όσο και για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων.
Πληροφορίες:
 Reuters
 /Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: