Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

H ΔΥΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Τ' ΑΥΤΙΑ ..


Φωτό αρχείου
 ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΗΣ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.. 39 ΝΕΚΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 29  ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.. ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ..



Τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου, σήμερα, στη βόρεια Υεμένη, γνωστοποίησε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.


«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά,  διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός αυτός της επίθεσης δεν είναι οριστικός, καθώς θύματα έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Al-Massirah» των Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 39 είναι οι νεκροί και 51 οι τραυματίες, «παιδιά στην πλειονότητά τους».
Σύμφωνα με το «Al-Massirah», επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού, ο οποίος επιχειρεί στην Υεμένη, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Για «νόμιμη επιχείρηση» κάνει λόγο το Ριάντ

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός, που πολεμάει στην Υεμένη, χαρακτήρισε σήμερα «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση» την επίθεση.

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην επαρχία Σαάντα είναι μια νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στοιχείων που (...) εκτόξευσαν, στη διάρκεια της νύχτας, πύραυλο εναντίον της (σαουδαραβικής) πόλης Τζίζαν, προκαλώντας ένα νεκρό και τραυματίες μεταξύ των αμάχων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός.

Ο συνασπισμός έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για «λάθη» που έχουν κοστίζει τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους. Έχει παραδεχθεί ότι έφερε την ευθύνη σε ορισμένες επιδρομές που σκότωσαν αμάχους, αλλά κατηγορεί τους Χούτι είτε ότι αναμιγνύονται με τους αμάχους, είτε ότι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP,

Δεν υπάρχουν σχόλια: