Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ο ΦΛΟΥΦΛΗΣ


Τον θυμάστε τον φλούφλη; Ήταν τότε που η υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του
Μαραθώνα προπαγανδιζόταν από το βδελυρό μιντιακό σύστημα σαν υψιπετής, περιούσια, ευεργεσία και μια σειρά κοσμητικών επιθέτων που θα τα ζήλευε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Και εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με 56%.

Γιατ’ ήταν το απτό παράδειγμα του υπό εκκόλαψη «δημάρχου μάνατζερ».Μάνατζερ του εν ονόματι Ρουβάς «αδελφής του ψυχής» εννοούσαν αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.


 Γιατ’ ήταν η «φωτογραφική απεικόνιση του προτύπου στην τοπική αυτοδιοίκηση» κι ας είχε επισκεφθεί δημαρχείο αποκλειστικά για τη παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Γιατί κείτετο ψηλότερα των κομμάτων και των παλαιών αρχομανών αντιλήψεων, τις οποίες ωστόσο παρ’ ότι παρακολουθούσε από ψηλά, δεν έχασε ποτέ από τα μάτια του.

Γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του το πολιτικά φαιδρό πρόσωπο εκτόξευε ονειρώξεις εν είδη πυραύλων για τον Μαραθώνα που θα τον έκανε αυτός ο Μαραθωνομάχος «παγκόσμιο τουριστικό προορισμό» με όχημα τις γνωριμίες του στο διεθνές τζετσέτ. Έσκασαν οι πύραυλοι ο Μαραθώνας κατέστη ερειπιώνας και οι γνωριμίες του δεν φάνηκαν προφανώς γιατί ούτε δια απλής χειραψίας δεν είχε συστηθεί μαζί τους.

Γιατί συνασπίστηκε δια μέσου της τηλοψίας με άλλους χλιμίτζουρες του σιχαμερού είδους του προκειμένου να συστήσουν τη μαγιά των υπερκομματικών δημάρχων που φουσκώνοντας τις ελπίδες των Μαραθωνιτών για μια νέα .."δημοκρατία" του ιστορικού οικοσμού στα πρότυπα της Μυκόνου, θα φούσκωνε μαζί και το ψωμί της σωτηρίας μας. Η μαγιά φούσκωσε στο φούρνο των ΜΜΕ αλλά την έσκασαν τα αυτοφλεγόμενα κουκουνάρια.

Για να έρθει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα και με συντριπτική πλειοψηφία να ζητά προσβλητικά και για πρώτη φορά πανελλαδικά την καθαίρεσή του. Από κοντά το μιντιακό κατεστημένο που ως χθες λιβάνιζε αναίσχυντα έναν άχρηστο χλεχλέ.

Καθόλου τυχαίο.

Δημοτικές εκλογές οσονούπω και το καθεστώς οφείλει να ζυμώσει τους επόμενους φερέλπιδες υπερκομματικούς διότι οι συγκρίσεις με τον παλαιοκομματικό και αθεράπευτα κομμουνιστή Πελετίδη θα είναι αναπόφευκτες. Και μοιραίες για ένα σάπιο σύστημα που προβάρει μονίμως την απολιτική γκαρνταρόμπα για να διασωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: