Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ..


Momo: Νέο παιχνίδι αυτοκτονίας τρομοκρατεί το διαδίκτυο - Νεκρή 12χρονη (Video) - Media..ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ... 





Στα χνάρια της Μπλε Φάλαινας κινείται το νέο διαδικτυακό παιχνίδι με προκλήσεις, το οποίο καλεί τους χρήστες των social media να προχωρήσουν σε ακραίες πράξεις.


Το «παιχνίδι» Momo έκανε την εμφάνισή του αρχικά στο Facebook και στη συνέχεια πέρασε στο WhatsApp. Μάλιστα, ο θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής φέρεται να συνδέεται με το «παιχνίδι». Ύστερα από έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού, οι αρχές ανακρίνουν έναν 18χρονο που γνώρισε το κορίτσι μέσω social media.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το κορίτσι είχε κληθεί να αναρτήσει ένα βίντεο στα social media ως μέρος ενός challenge του Momo και τελικά, αυτοκτόνησε.

Οι χρήστες των social media έρχονται σε επικοινωνία με έναν άγνωστο αριθμό τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο άγνωστος χρήστης βομβαρδίζει το θύμα του με βίαιες φωτογραφίες και απειλές σε περίπτωση που δεν πράξει όσα κληθεί να φέρει εις πέρας.

Ο χρήστης έχει για φωτογραφία ένα avatar που απεικονίζει ένα τρομακτικό κορίτσι, το οποίο δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία ειδικών εφέ, Link Factory.
Μάλιστα, ο δημιουργός της φιγούρας Μιντόρι Χαγιασι καταγγέλλει πως η μορφή της παραμορφωμένης κοπέλας - avatar έχει κλαπεί. Η ίδια η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το Momo.
 Αυτό είναι το avatar που απαντά στις κλήσεις:




Αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχουν γίνει από το Μεξικό, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Οι Αρχές του Μεξικό αναφέρουν πως την 50η ημέρα που ένας έφηβος μετέχει στο παιχνίδι, καλείται από το "αφεντικό" του Momo να αυτοκτονήσει.
Σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ξεκινήσει καμπάνιες ενημέρωσης για τους κινδύνους που κρύβει το παιχνίδι, κυρίως για τα ανήλικα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: