Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ


ΣΤΟΥΣ 93 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.. 






Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και το Νέο Βουτζά δόθηκε χτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, 20 μέρες μετά από ένα απίστευτο αλαλούμ σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων.


Για παράδειγμα, ενώ γινόταν γνωστό ότι οι νεκροί ήταν 91, τα στοιχεία της Εισαγγελίας έκαναν λόγο για 92. Χτες το πρωί, ανακοινώθηκε και ένας ακόμη νεκρός με την τραγική λίστα να ανεβαίνει στους 93. Στη λίστα δίνονται τα ονόματα 90 νεκρών, ενώ δύο σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αφού δεν τηρήθηκε η συνηθισμένη διαδικασία καθώς δεν βρέθηκαν συγγενείς.

Συνολικά, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Μετά την επιτυχή αποσωλήνωση ασθενούς, οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Θριάσιο» είναι πλέον 6. Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Η λίστα των νεκρών ήρθε να επιβεβαιώσει πως ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από την πυρκαγιά. Οπως η οικογένεια Φιλιππόπουλου, η τραγική ιστορία με τα δίδυμα κοριτσάκια. Η φωτιά πήρε τη ζωή του παππού Φίλιππου, της γιαγιάς Σοφίας και των δύο κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής, εννέα χρόνων. Πέθαναν αγκαλιασμένοι στο οικόπεδο όπου χάθηκαν 26 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα. Στη λίστα και η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της Δημήτρης Τουρνακιώτης. Τρία μέλη έχασε η οικογένεια Φύτρου, τον πατέρα, τη 13χρονη κόρη που σκοτώθηκε πέφτοντας σε γκρεμό και τον 11χρονο γιο. Μόνο η μητέρα έζησε διότι εκείνη τη μέρα εργαζόταν. Και η οικογένεια Κλάδιου ξεκληρίστηκε καθώς χάθηκαν ο πατέρας, η μητέρα και ο γιος.

Υπενθυμίζεται πως από την Τετάρτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) μπορούσαν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Στο μεταξύ, ένας 44χρονος συνελήφθη προχτές για εμπρησμό από πρόθεση, από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου. Η σύλληψη έγινε σχετικά με την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί μερικές ώρες πριν (7/8) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελευθέριδες Καρλοβάσου. Ο 44χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει αναπτήρα για να βάλει τη φωτιά που ξέσπασε στην παραπάνω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: