Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


 ANTE PORTAS ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ



Ήδη χιλιάδες φορολογούμενοι απέκτησαν νέα χρέη μετά τις φορολογικές δηλώσεις που στην πλειοψηφία τους ήταν χρεωστικές, ενώ για τους περισσότερους ο φόρος ήταν φέτος διπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Τα χρέη εκτινάχθηκαν και οι ΔΟΥ μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι των κατασχέσεων καταθέσεων για να αυξηθούν τα έσοδα. Οι λογαριασμοί μισθωτών και συνταξιούχων μπορούν να αδειάσουν ανά πάσα στιγμή.

Από ποσά μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και ως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση ποσοστού 50% για το ποσό από 1.000 ως 1.500 ευρώ αλλά και το σύνολο ποσού πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Οι ΔΟΥ μπορούν να κατάσχουν το 1/4 οποιουδήποτε ασφαλιστικού βοηθήματος άνω των 1.000 ευρώ, το 1/2 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων, αλλά και το 1/2 του εφάπαξ που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ.

Οι οφειλέτες θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν ακατάσχετο τον λογαριασμό στον οποίον καταβάλλεται ο μισθός, η σύνταξή τους ή τα έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μια απλή λύση για τους φορολογούμενους δηλώνει σαδιστικά το υπουργείο είναι να προχωρήσουν σε αποπληρωμή του φόρου σε 12 δόσεις, αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή ή με αίτηση να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης 24 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: