Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΓΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ..


 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ !!!




 Σύγκρουση γιγάντων (Ρωσία ΗΠΑ) με μήλο της έριδος τη Γεωργία και τη χώρα μας αιχμή του δόρατος της νατοϊκής πολεμικής μηχανής !!


Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες, και έκφρασή του είναι η έντονη ρωσική αντίδραση στην επέκταση της βορειοατλαντικής συμμαχίας στα ανατολικά, με ένταξη σ' αυτήν της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε θα γίνει η ένταξη, ωστόσο γεγονός είναι ότι διευρύνονται η στρατιωτικοπολιτική συνεργασία (πρόσφατες είναι οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Γεωργία, χιλιάδων στρατιωτών και μέσων από 13 χώρες - μέλη της λυκοσυμμαχίας) και η προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων πολύ κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, κάτι το οποίο η ίδια θεωρεί απειλή για τον δικό της ζωτικό χώρο, που ουσιαστικά προσδιορίζει στις γειτονικές της χώρες, της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας τη Δευτέρα στον όμιλο ΜΜΕ «Κομερσάντ», προειδοποίησε για «τρομακτική σύγκρουση» αν το ΝΑΤΟ επιμείνει να εντάξει τη Γεωργία στους κόλπους του. Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια από τη σύγκρουση μεταξύ της Γεωργίας και της Νότιας Οσετίας το 2008, όπου η Ρωσία επενέβη υπέρ της δεύτερης.
Θυμίζουμε ότι οι περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας (με μεγάλα ποσοστά Ρώσων και ρωσόφωνων) την περίοδο που συντελούνταν η διάλυση της ΕΣΣΔ προώθησαν την αυτονομία τους και την επιδίωξη της πιο άμεσης σύνδεσης με τη Ρωσία. Ακολούθησαν πολεμικές συγκρούσεις, όπως και σε άλλες περιοχές στον ευρύτερο - πλούσιο σε ορυκτό πλούτο - Καύκασο (αντίστοιχες περιπτώσεις είναι αυτές της Υπερδνειστερίας ή της διένεξης Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ).
Τα ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα, που συγκρούονται για τον έλεγχο γεωστρατηγικών σφαιρών επιρροής και η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας, οδηγούν στην κλιμάκωση της έντασης.

Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τα εδάφη των αυτονομημένων περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας ως ανεξάρτητα κράτη και έχει εγκαταστήσει εκεί στρατιωτικές βάσεις, και από την άλλη το ΝΑΤΟ, που θέλει τη Γεωργία στην σφαίρα επιρροής του, προβάλλει υποκριτικά το ζήτημα της «εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας», η οποία θεωρεί αυτές τις περιοχές επικράτειά της.

Το ίδιο θέμα έθεσε χτες και η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές οι περιοχές αποτελούν τμήμα της Γεωργίας. Δεν αποτελούν τμήμα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων και καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της έως τις θέσεις που είχαν καθοριστεί με τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός του 2008».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η φράση του Ρώσου πρωθυπουργού, που στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου ως «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το «παράλογο της ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ», είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχτούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό. Αν είναι έτσι, συνιστούμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή τη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;».

Στα σκαριά νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
 
Νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για την προάσπιση της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου 2018» κατατέθηκε από γερουσιαστές των ΗΠΑ και από τα δύο κόμματα (Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς) και περιλαμβάνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πληροφορίες της ρωσικής «Κομερσάντ» αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο αφορά «δεσμεύσεις λογαριασμών σε δολάρια που έχουν οι ρωσικές τράπεζες στις ΗΠΑ, των περιουσιακών στοιχείων του Βλ. Πούτιν ανά τον κόσμο και αναγνώριση της Ρωσίας ως κράτους που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία».

Επίσης «ζητείται από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία, να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ». Τέλος, ζητείται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ να προχωρήσει σε «συντονισμό με την ΕΕ» ώστε να εφαρμόζονται αυστηρά οι κυρώσεις. Πάντως, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα οριστεί πότε και αν θα συζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: