Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


Πυρκαγιά Αχαΐα: «Προσπάθησαν να κάψουν το χωριό μας – Είδαν τον εμπρηστή μέσα στο σκοτάδι» - Media
 Επιχείρησαν τη νύχτα να κάψουν το χωριό.. Ο εμπρηστής διέφυγε μέσα στο σκοτάδι



Σε έκτακτο συντονιστικό κάλεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή τους.


Η Δυτική Αχαΐα βρίσκεται στο "κόκκινο" λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Προτεραιότητα όλων αποτελεί η διαφύλαξη των οικισμών στα Σανταμέρι και ευρυτερα αλλά και το δάσος ανεκτίμητης αξίας στην Στροφυλλιά.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης ζήτησε από όλους περιπολίες ενώ δήλωσε πως όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.



Η φωτιά στην περιοχή Άρλα της Αχαϊας έφτασε μια ανάσα από τα σπίτια το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας, Χρήστο Νικολάου, πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κάτοικοι της περιοχής είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα μέσα στο σκοτάδι, πολύ κοντά μάλιστα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.  Η αστυνομία έχει συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διενεργεί έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει αυτόν τον άνδρα. Πάντως οι κάτοικοι στην Άρλα βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.
Πληροφορίες από tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: