Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»

Απάντηση σε αιχρές επιθέσεις από μερίδα των ΜΜΕ
 

 
 
Την αισχρή επίθεση σε βάρος των πυροσβεστών καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Τ. Τέλλογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αφού δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πυροσβέστες στην πυρκαγιά στο Μάτι, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα καμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο, αποδεικνύεται πως η Πυροσβεστική δεν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και ότι οι πυροσβέστες δεν επενέβησαν στην πυρκαγιά.
 
Ανάλογη επίθεση, στην ίδια βάση, εξαπολύθηκε και με δηλώσεις άλλων δημοσιογράφων. Η επίθεση αυτή, καταγγέλλει η ΕΑΚΠ, εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης της πυροπροστασίας, αξιοποιώντας τις συνέπειες και αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, «για να προωθηθούν πιο σύντομα οι διαλυτικές αναδιαρθρώσεις που ξεκίνησαν εδώ και μία 20ετία, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας σε δήμους, ιδιώτες και εθελοντικές οργανώσεις».

Οι εκτιμήσεις αυτές, κατά την ΕΑΚΠ, «επιβεβαιώνονται από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες δεν εμπεριέχεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως η ενίσχυση των πιστώσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα, για την ουσιαστική κάλυψη όλων των αναγκών του, για τη Δασική Υπηρεσία προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις στα δασικά οικοσυστήματα έγκαιρα, για την Πολιτική Προστασία ώστε να επιτελέσει στην πράξη και όχι στα χαρτιά το ρόλο που της αναλογεί.

Δεν εξαγγέλθηκε επίσης ούτε μία επιπλέον πρόσληψη σε κανέναν από τους τρεις φορείς, διατηρώντας παράλληλα αυτούσιο όλο το σαθρό και αναχρονιστικό οικοδόμημα ενός στρατιωτικοποιημένου Πυροσβεστικού Σώματος, πέρα από επιλογές προσώπων και την επίκληση της "φιλανθρωπίας" οικονομικών παραγόντων. Πρόκειται για τις ίδιες αντιδράσεις και εξαγγελίες όπως και το 2007, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο σημερινό προαναγγελθέν έγκλημα».

Οπως επισημαίνεται, η επίθεση αυτή εξαπολύεται την ώρα που οι πυροσβέστες «ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας και του δασικού πλούτου της χώρας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τους αμέτρητους κινδύνους που έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα, μετρούν δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής, που με την πολιτική τους έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, οχήματα, εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στα συμβάντα. Εχουν απολέσει αρκετά εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια, εργάζονται ακατάπαυστα στα συμβάντα, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς να πληρώνονται για τις υπερωρίες και χωρίς τη στοιχειώδη διοικητική μέριμνα».

Η ΕΑΚΠ καλεί τους πυροσβέστες και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και από αυτήν την ολέθρια καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού. Θέλουν εμάς τους πυροσβέστες αναλώσιμους και εξιλαστήρια θύματα. Πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Να αντισταθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΑΚΠ. Να απομονώσουμε συνδικαλιστικά όλους αυτούς που υποκρίνονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πυροσβεστών, τη δήθεν αναβάθμιση και το κύρος της Υπηρεσίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: