Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ !!



Με μάτια και στόμα ορθάνοιχτα από την έκπληξη πληροφορείται το προλεταριάτο πως μια εταιρία – η berbery- έστησε φωτιές του Κλήδωνα επ ευκαιρία του .. Αγιαννιού, για να καταστρέψει τα απούλητα εμπορεύματά της. 

Η αξία των προϊόντων –κυρίως ενδυμάτων – που πυρπολήθηκε υπερέβη τις 28 εκατ. λίρες και το αποφάσισε για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μην καταστραφεί το όνομά της.   


Βεβαίως δεν επρόκειτο περί απονενοημένου διαβήματος δεδομένου πως το ευρωενωσιακό κωλοχανείο έχει προηγηθεί αυτής, επιδοτώντας ειδικά στην ελλάδα, την καταστροφή αγαθών και μέσων παραγωγής, όπως το στάρι, τα ροδάκινα κατά καιρούς, ή τα καΐκια.

Ούτε και είναι η πρώτη που ως εταιρία κονιορτοποιεί πανάκριβες δημιουργίες της προκειμένου δια της ελλείψεως να αυξήσει τις τιμές.

 Επί παραδείγματι η Cartier και η H&M. Τσάκισαν αγαθά αξίας 400 εκ λιρών η πρώτη με την δεύτερη να βαζει οικολογικές φωτιές σε 12 τόνους εμπορευμάτων κατ' έτος.. 


Στην απορία έτσι των χαχόλων γιατί να μην τα μοιράσουν, η απάντηση ήρθε από τις ίδιες με τον γνωστό εταιρικό κυνισμό. Πως αν το έκαναν οι εξαθλιωμένοι θα τα μεταπωλούσαν και θα έπεφταν οι τιμές, για να πάθει η φιλελέδικη πλέμπα σοκ. 

Μα γιατί; Τι δεν κατάλαβαν; 

Εδώ στη μητρόπολη του καπιταλισμού καταστρέφονται προϊόντα διατροφής σε μεγέθη ισόποσα της κατανάλωσης για λόγους αισθητικής! Δεν είναι η ντομάτα απόλυτα στρόγγυλη ή το πορτοκάλι αρκετά πορτοκαλί.. 

Για το αγγούρι αδέλφια δεν άκουσα κάτι δεδομένου πως αυτό δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά προς βρώση.

Στη χώρα της απόλυτης διαστροφής εξυπηρετεί κι άλλους σκοπούς έτσι το ενδιαφέρον περιορίζεται στο μέγεθος!! Και οι εταιρίες προσέχουν να μην είναι αυτά ευμεγέθη και δύσμορφα διαφορετικά θα τα βάλουν στον κώλο τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: