Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΧΑΡΑΣ ΕΥΓΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

οι γονείς, οι συγγενείς και ο κουμπάρος

 ΧΑΡΑΣ ΕΥΓΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΠεριστοιχισμένος από το υπουργικό του συμβούλιο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το δικό του διάγγελμα για τη δρομολογούμενη διευθέτηση.


Δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό ενδέχεται να επισφραγιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο και ότι αυτή εγγυάται την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση στη χώρα του να τη στηρίξει.

 «Η χώρα μας δεν έχει περισσότερες γενιές να χάσει. Με την επίλυση του ζητήματος θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ, η σημαία μας θα κυματίζει στον 30ό ιστό μπροστά στο ΝΑΤΟ», τόνισε.

Εκανε επίσης λόγο για «ιστορική λύση» και ότι με την απόφαση αυτή «ενισχύουμε τη "μακεδονική" ταυτότητα. "Μακεδόνες", προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα».

«Τέρμα πια το "ΠΓΔΜ". Εχουμε ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα - "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"», σημείωσε. Ξεχώρισε ακόμα το ότι δεν θα υπάρχουν πλέον «διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η "μακεδονική" γλώσσα» και ότι «η υπηκοότητα είναι "Μακεδόνες", "πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας"». «Η συμφωνία προβλέπει την επιβεβαίωση της "μακεδονικής" γλώσσας στα Ηνωμένα Εθνη», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: