Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΠΟΙΑ ; Η ΓΑΡΜΠΗ !!!

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για το Athens Pride: Είναι φόρος τιμής - Media
 Tα Pride είναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο είπε!! Στην αφετηρία των gay δικαιωμάτων τον Ιούνη του 1969 από ένα gay bar της Νέας Υόρκης !!



Πως λέμε ματωμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο ; Καμιά σχέση..




Με μια πλήρους ..συγκίνησης  ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η γνωστή τραγουδιάρα Καίτη Γαρμπή έστειλε το δικό της μήνυμα υποστήριξης στο Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.


Μάλιστα, η Καίτη Γαρμπή θύμισε την ιστορία του Pride (μη τύχει και κάποιος δεν ξέρει πως ξεκίνησε το αδελφάτο των φουστανοφόρων ιπποτών) και υπογράμμισε τη σημασία του, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η τραγουδιάρα έργαψε:


«Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. (όχι καλή μου φτου κακά ...)
Ειναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο. Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκει μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη. (Φανταστείτε κάτι σαν τη ματωμένη πρωτομαγιά του Σικάγο ας πούμε.. )


Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας. (και ποιο η τραγουδιάρα θεωρεί ως προεξέχον δικαίωμα που στερείται κάθε αδελφή ψυχή; Να φέρει το κρεβάτι της επί της πλατείας συντάγματος για μάθουμε κι εμείς οι αδαείς πως είναι να ψήνεται το ψάρι κι από τις δύο πλευρές..)

Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. ( Α γεια σου.. Δέκα εκατομμύρια πληθυσμός ζει στην αιχμαλωσία και τη καταπίεση οδηγούμενο με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο από τον οικονομικό βασανισμό, το μηδέν, κόμμα μηδέν μηδέν κάτι της χυδαίας μειοψηφίας που ανήγαγαν τον κ%λο τους σε λάβαρο μας καίει..)

Οι νόμοι επιτρέπουν σε ολους να ζούν και να διαδηλώνουν!!! Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες.

Και με τη σημαία της Ελλάδας, και με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα...». καταλήγει η πρώην τραγουδιάρα.. Δεν φταίει κανείς άλλος αλλά δυο τρεις δημοσιογράφοι που σε κάναμε από μ%ν$ φωνή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: