Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

untitled--3 
Αντιπαράθεση μεταξύ "Μακεδονομάχων" και "Αντεξουσιαστών" κατά το συλλαλητήριο των πρώτων..


 Προς Μακεδονομάχους και αντεξουσιαστές: Παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας των Χανίων είναι το Νατοϊκό λιμάνι της Σούδας.. Το ορμητήριο όλων των επιθετικών πολέμων της Δύσης.. Ένας ρε ένας, δεν σκέφθηκε πως όλο το κακό από την φωλιά αυτή εκπορεύεται για να πορευθείτε αντάμα εναντίον της; Θα το καταλάβουν οι Κρητικοί όταν το νησί θα γίνει σταχτη αλλά θα είναι αργά


Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων λίγο πριν την έναρξη συγκέντρωσης για τη Μακεδονία.
Στο χώρο της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουαστικού χώρου, που κρατώντας πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο μετά. Όταν στο χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, με συμμετοχή αυτή τη φορά και αστυνομικών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς του αντιεξουαστικού χώρου από την πλατεία.
Ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 3-4 νεαροί.
Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς.

Αυτή την ώρα η συγκέντρωση εξελίσσεται ομαλά, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν ελληνικές σημαίες, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: