Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ


 Ναι αλλά έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα !!



Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών, αναδεικνύει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ με αφορμή τη νέα πυρκαγιά σε λεωφορείο, το περασμένο Σάββατο, στα Κάτω Πατήσια.


«Σχεδόν κάθε βδομάδα ένα όχημα της ΟΣΥ καίγεται», σημειώνει η ΔΑΣ, «κινδυνεύουν ζωές εργαζομένων και επιβατών. Με την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων δεν έχουμε ευτυχώς μέχρι σήμερα θύματα. Αυτούς τους εργαζόμενους κυνηγά η διορισμένη διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού, με ποινικοποίηση των αγώνων τους (...). Η κατάσταση με τη συντήρηση των οχημάτων είναι τραγική. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κλείσει το αμαξοστάσιο για να περάσει τις εξετάσεις για την 4η "αξιολόγηση"».

Στο μεταξύ, στάση εργασίας (11 π.μ. έως 5 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία της ΟΣΥ πραγματοποιείται σήμερα, με θέμα το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού, το οποίο προωθείται για να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου στη συγκεκριμένη περιοχή, επιφέροντας μια σειρά από αρνητικές συνέπειες στο συγκοινωνιακό έργο.

 Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΣ ΟΑΣΑ είχε καλέσει από την περασμένη Παρασκευή να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να ληφθεί απόφαση για απεργία στις 11/6 με αφορμή ενέργειες της κυβέρνησης που προωθούν το κλείσιμο.

Ωστόσο, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσφέροντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση για να προωθήσει τους σχεδιασμούς της, απέρριψαν τη συγκεκριμένη πρόταση όσο και τη νέα πρόταση της ΔΑΣ για ολοήμερη στάση εργασίας στις 12/6, ενώ τελικά αποφάσισαν τη σημερινή στάση εργασίας και συνέλευση, που εκτός των άλλων ορίστηκε να πραγματοποιηθεί ακριβώς πάνω στην ώρα της κινητοποίησης ενάντια στο νέο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: