Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΤΕΣ

Μέρα ταλαιπωρίας σήμερα με στάσεις σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, απεργία σε ταξί και τρία συλλαλητήρια  - Media
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για την κατ΄απαίτηση των τοκογλύφων μείωση της χρονομίσθωσης ..  Κόλαση στους δρόμους  και από τις στάσεις εργασίας ή απεργίες σε μετρό λεωφορεία και τρόλεϋ..




Την παραπέρα μείωση του ορίου της χρονομίσθωσης στα ΙΧ οχήματα με οδηγό προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τροπολογία που κατέθεσε μέσα στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα.


Η τροπολογία προβλέπει τη μείωση της χρονομίσθωσης από τις τρεις ώρες, που είναι σήμερα, στη μισή ώρα, ξεκινώντας από τα νησιά και την περίοδο από το Μάη έως τον Αύγουστο.

Η κυβερνητική προπαγάνδα επικαλείται τις «πιέσεις» από το κουαρτέτο και την αυξημένη τουριστική κίνηση, ωστόσο το προωθούμενο μέτρο αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ακόμα βήμα στην παραπέρα «απελευθέρωση» του μεταφορικού έργου στην ατομική επιβατική μεταφορά.
Απαντώντας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από χτες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα στα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη σημερινή απεργία, καθώς και στη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΑΤΑ.

Οι Επιτροπές Αγώνα καταδεικνύουν τις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, που «βάζει πλάτη» στις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους, η αλλαγή στο χρόνο μίσθωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση «είναι συνέχεια της σταδιακής μείωσης της χρονομίσθωσης που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις, η ΝΔ από 12 σε 6 ώρες, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση το Γενάρη που είχε μειώσει το όριο από 6 σε 3 ώρες. Με το μέτρο αυτό γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα παράδοσης του μεταφορικού έργου στις διάφορες εταιρείες που χρησιμοποιούν επιβατικά ΙΧ, UBER, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κ.λπ. και μετατρέπει τη δική μας προσπάθεια για την καθημερινή επιβίωση σε Γολγοθά».

Ακόμη επισημαίνεται ότι «επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι θέσεις των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, όταν φωνάζαμε ότι δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, ότι κάθε νόμος βάζει το λιθαράκι του για την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου συνολικά και τη συγκέντρωση της πίτας στα χέρια των μονοπωλίων. Οτι η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη για εμάς, κύρια αφορά τους μεγάλους, τις εταιρείες και τους μανδράδες, όχι τον μικρό αυτοαπασχολούμενο ταξιτζή με μισή ή μία άδεια. Οτι άλλος δρόμος για τον αυτοαπασχολούμενο ταξιτζή δεν υπάρχει πέρα από τον αγώνα, μαζί με τους άλλους επαγγελματίες και εργαζόμενους, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: