Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 Με μια αποκαλυπτική ομιλία και μεστή ομιλία ο Γιάννης Δελής του ΚΚΕ αποκαλύπτει το κυβερνητικό έγκλημα στην εκπαίδευση.. Πραγματικά είναι εξόχως ενδιαφέρουσα. (βίντεο)Απειλούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από την ταξική κατηγοριοποίηση του σχολείου που είναι ο στόχος του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής .

Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης περί αναβάθμισης του σχολείου, σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχάσει τι είναι η επιμόρφωση, πως οι αναπληρωτές κάθε χρόνο ταλαιπωρούνται και δεν διορίζονται, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες, συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις των σχολείων και δεν δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία τους.
Σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, βαδίζουν στον ίδιο δρόμο και στην Εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην Ειδική Αγωγή, τόνισε ότι μειώνονται οι δαπάνες και το προσωπικό στα υπό δημιουργία Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) τα οποία θα προκύψουν από τη συγχώνευση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ). Ανέφερε μάλιστα πως για τρεις μαθητές με αναπηρία στον Άγιο Αθανάσιο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, μια εβδομάδα πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν εξασφαλίστηκε η μετακίνησή τους στο Ειδικό Σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: