Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ : ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ;

Πανελλήνιες 2018: Ανοίγει η αυλαία στη Νεοελληνική Γλώσσα για τους  υποψηφίους των ΓΕΛ - MediaΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ : ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ;


 Σήμερα τα παιδιά δοκιμάζονται στα Νέα Ελληνικα , καλημέρα τους και καλή τους επιτυχία..


Πρεμιέρα των Πανελληνίων σήμερα Παρασκευή για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις 10:00 πμ θα αναρτήθεί το θέμα της έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.


Στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σημειώνεται ότι Πέμπτη, άρχισαν οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι της Δ' τάξης των Εσπερινών αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν ήταν μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Οι υποψήφιοι της Γ' τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ιστορικού, και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: