Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Από την κινητοποίηση
 Γενικός ξεσηκωμός κόντρα στις απολύσεις




Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 23 υδρονομέων που η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση έσπευσε να απολύσει την προηγούμενη βδομάδα επικαλούμενη απόφαση του Ε' Τμήματος του ΑΣΕΠ.


Για την Τετάρτη 13 Ιούνη έχει αποφασιστεί να γίνει απεργία και συγκέντρωση όλου του προσωπικού στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, μπροστά στη διεξαγωγή του κρίσιμου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ.

Σήμερα Τρίτη έγινε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση επίσης στα Ιλίσια. Ακολούθησε συγκέντρωση στον ΑΣΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας και των απολυμένων με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ι. Καραβοκύρη. Από τη συνάντηση προέκυψε η δέσμευση του ΑΣΕΠ να προβεί σε ενέργειες που θα διευκολύνουν την επαναπρόσληψη των 23 υδρονομέων, ωστόσο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ισχυρίστηκε ότι μόνο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μπορεί να δώσει οριστική λύση.

Η εξέλιξη που αφορά στις δεσμεύσεις του ΑΣΕΠ γεννά ερωτηματικά για τη στάση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ καθώς έσπευσε να κάνει τις απολύσεις χωρίς περαιτέρω διερεύνηση. Κυρίως όμως επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, σε συνδυασμό και με τις αντιφατικές νομικές αποφάσεις διαφορετικών θεσμών (ΑΣΕΠ, Αρείου Πάγου, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων) ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά απαιτεί πρώτιστα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Με άλλα λόγια οι άμεσες αντιδράσεις των εργαζομένων, η πρωτοβουλία των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να προτείνουν κινητοποιήσεις στην Ομοσπονδία, οι κινητοποιήσεις που ήδη γίνονται είναι όλα αυτά που δεν θεώρησαν δεδομένες τις δικαστικές αποφάσεις και δεν άφησαν να είναι οι απολύσεις, σήμερα, πρακτικά οριστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: