Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ..


Κάτι κακό θα μας ξημερώσει.. 


Δεν είναι μόνο το ζεστό χειροκρότημα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών προς την ελληνική
κυβέρνηση για τη συμφωνία που έκλεισε με την ΠΓΔΜ.

Δεν είναι μόνο η ικανοποίηση που εκφράζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που κατεδαφίζει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα με τη συμφωνία γύρω από το ονοματολογικό θα πνεύσει «άνεμος ειρήνης» στα Βαλκάνια και μάλιστα με τον Τσαβούσογλου ν' απειλεί προκλητικά.


Είναι και τα αφιερώματα του διεθνούς Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, στις προχτεσινές ανακοινώσεις Τσίπρα - Ζάεφ. Μάλιστα, τα αφιερώματα στη συμφωνία τους ήταν πιο ψηλά στην ατζέντα ακόμα και από τα ρεπορτάζ για τη Συνάντηση Κορυφής ΗΠΑ - Β. Κορέας!

Το ενδιαφέρον αυτό για τα Βαλκάνια δεν είναι τυχαίο. Αλλωστε, όπως γράφεται χαρακτηριστικά, η συμφωνία αυτή είναι άλλος ένας κρίκος για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, και από αυτήν την άποψη χαρακτηρίζεται «ιστορικής σημασίας».

 Αυτές οι προσεγγίσεις δίνουν και την ουσία της διαπραγμάτευσης που κορυφώθηκε γύρω από το ονοματολογικό, το ότι φέρει τη ΝΑΤΟική σφραγίδα, κάτι που επιβάλλει αγωνιστική εγρήγορση απ' όλους τους λαούς της περιοχής. Οταν χειροκροτούν οι ιμπεριαλιστές, κάτι κακό μας ξημερώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: